Η Λίνα Στεφάνου στη «Φωνή της Ελλάδας» 22-28.07.2019

Η Λίνα Στεφάνου στη «Φωνή της Ελλάδας» 22-28.07.2019

Η φωνή των ποιητών

στη «Φωνή της Ελλάδας»

«Ο ποιητής της εβδομάδας: Λίνα Στεφάνου»

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, το ραδιόφωνο της ΕΡΤ που απευθύνεται στους Έλληνες όπου Γης, με όχημα τη διάδοση, τη στήριξη, και την προβολή της Ελληνικής Γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, έχει εντάξει στο πρόγραμμά της αφιερωματικά δίλεπτα ποίησης με τίτλο «Ο ποιητής της εβδομάδας».

Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σ’ έναν σύγχρονο ή κλασικό  Έλληνα ποιητή, ενώ δεν απουσιάζουν οι ποιητές της Διασποράς. Οι ίδιοι οι ποιητές, καθώς και αγαπημένοι ηθοποιοί επιμελούνται τις ραδιοφωνικές ερμηνείες. Παράλληλα, τα ποιήματα «ντύνονται» με πρωτότυπη μουσική, που συνθέτουν και παίζουν στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας οι μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΡΤ, καθώς και με μουσικά κομμάτια αγαπημένων δημιουργών.

Επτά ποιήματα κάθε εβδομάδα, ένα ελληνικό ποίημα κάθε ημέρα, ταξιδεύει μέσα από τις συχνότητες της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, στα πέρατα της Γης, όπου υπάρχουν ελληνικές φωνές.

Σημειώνεται, ότι σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, «Ο ποιητής της εβδομάδας» στέλνεται στις έδρες Νεοελληνικών Σπουδών, σε όλο τον κόσμο.

Η εβδομάδα 22/7/2019 έως 28/7/2019 είναι αφιερωμένη στην ποιήτρια Λίνα Στεφάνου. Μουσική επιμέλεια από τη Μαρία Ρεμπούτσικα.

Η Λίνα Στεφάνου γεννήθηκε στην Αθήνα κι από το 1980 έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος σε: μεγάλες εφημερίδες (Βραδυνή, Ακρόπολις, ΝΕΑ, Έθνος, Πρώτη, Γνώμη, Επικαιρότητα, ΒΗΜΑ κλπ). Γνωστά περιοδικά (KLIK, Flash, Madame Figaro, ΜΕΤΡΟ, Οξύ, DNA, Mirror, Έψιλον, Ticket, Status, Symbol).  Τηλεόραση (ET2, και SevenX) Ραδιόφωνο (ΕΡΑ2, Flash και τα ιντερνετικά, ράδιο π, του υπουργείου Πολιτισμού και amagi radio).

Το 2002 εκδόθηκε το πρώτο μυθιστόρημα με τίτλο «Τσάρλι» από τις εκδόσεις Κέδρος. Από τις εκδόσεις Μελάνι έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα τέσσερις ποιητικές συλλογές της. (Στον κήπο με τις Σαλαμάνδρες, 2007. Σαν νερό στην επιφάνεια του κόσμου, 2011. Ανοηταίνεται ησύχως! 2014. Aequus Nox / Ίση Νύχτα, 2018).

Το 2011 συμμετείχε με το ομώνυμο διήγημα της στην εικαστική έκθεση «Noor: Death in Jaipour» (καλλιτεχνική επιμέλεια Νάντια Γεραζούνη), που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του reMap3, στο Μεταξουργείο.

Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά (Αυγή, Ελευθεροτυπία, Athens Voice, Κουκούτσι, e-poema, Vakhikon κ.ά.).

Σήμερα εργάζεται ως διευθύντρια στο αγγλόφωνο, συλλεκτικό εξαμηνιαίο περιοδικό NOMAS, ενώ παράλληλα άρθρα της φιλοξενούνται σε διάφορα site (όπως Lifo.gr και Korres.com).

«Ο ποιητής της εβδομάδας» μεταδίδεται τις εξής ώρες Ελλάδας: 12:00, 16:00, 01:00 και 04:00.

Η Φωνή της Ελλάδας, Φωνή όλων των Ελλήνων

Συχνότητες  της  Φωνής  της Ελλάδας:

Βραχέα:

9420 ΚΗΖ για Ευρώπη & Β. Αμερική

11645 KHZ για Κεντρική & Νότια Αφρική

9935 KHZ για Ευρώπη & Κεντρική Αμερική

Ψηφιακά μέσα από την τηλεοπτική πλατφόρμα της ΕΡΤ, στην ένδειξη: Voice of Greece

Διαδικτυακά μέσα από το webradio της ιστοσελίδας της ΕΡΤ http://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/voiceofgreece.ert

Στοιχεία επικοινωνίας της Φωνής της Ελλάδας:

e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 6066815 –  210 6066816 –  210 6066238