Η Μέριμνα στην εκπομπή «Προσφέρω» του Πρώτου Προγράμματος | Σάββατο 19.06.2021

Η Μέριμνα στην εκπομπή «Προσφέρω» του Πρώτου Προγράμματος | Σάββατο 19.06.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Προσφέρω»

Με την Αθηνά Γιόγιακα

 

Ραντεβού στο Πρώτο Πρόγραμμα κάθε Σάββατο, στις 15:00,
για ένα ενημερωτικό ταξίδι στον όμορφο κόσμο της προσφοράς

Η εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα κάθε Σάββατο στις 15:00 και αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, δίνει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα συνολικά.

Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 19 Ιουνίου 2021, στις 15:00
Η Μέριμνα στην εκπομπή «Προσφέρω»
του Πρώτου Προγράμματος

Η Ευγενία Βαθάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Μέριμνα, είναι προσκεκλημένη της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021, στις 15:00, από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

Η Ευγενία Βαθάκου μιλά με την Αθηνά Γιόγιακα για την Μέριμνα, που συμπληρώνει φέτος 26 χρόνια προσφοράς σε παιδιά και τις οικογένειές τους και ειδικεύεται στη συμβουλευτική πένθους για παιδιά και εφήβους, καθώς και στην παροχή υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας στο σπίτι σε παιδιά με απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια.

Παρουσιάζει τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες της Μέριμνας, που παρέχονται δωρεάν, τα δύο Συμβουλευτικά Κέντρα Στήριξης Παιδιών και Οικογενειών στο Πένθος, που λειτουργούν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και την Υπηρεσία Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Σπίτι, στην Αθήνα, που προσφέρει ιατρική, νοσηλευτική και ψυχοκοινωνική φροντίδα σε παιδιά και εφήβους που νοσούν από μια απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια. Παρουσιάζει επίσης την τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής στήριξης, αλλά και τα προγράμματα εκπαίδευσης επαγγελματιών υγείας και ψυχικής υγείας καθώς και εκπαιδευτικών σε θέματα παιδιατρικής ανακουφιστικής φροντίδας και στήριξης στο πένθος.

Τέλος, η Ευγενία Βαθάκου συζητά για τις εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν στη σοβαρή αρρώστια και το θάνατο, καθώς και για την εκστρατεία «Μπαμπά μου Ζεις για Πάντα στην Καρδιά μου!». Πρόκειται για μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης και συγκέντρωσης δωρεών για τη χρηματοδότηση κύκλων στήριξης παιδιών και εφήβων που βιώνουν την απώλεια του πατέρα, η οποία διοργανώθηκε με αφορμή τη Γιορτή του Πατέρα και μας προσκαλεί να δημιουργήσουμε μια ζεστή «αγκαλιά» που θα κάνει υποφερτό τον πόνο κάθε σημαντικής απώλειας.

Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής: Αθηνά Γιόγιακα

Info

Σάββατο 19 Ιουνίου 2021, ώρα 15:00

Εκπομπή: «Προσφέρω»

Ευγενία Βαθάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Μέριμνα

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

www.facebook.com/voiceofgreece.ert