Η Όλγα Κουκλάκη από την Αθήνα στο «Kosmos Lab» | Σάββατο 13.11.2021

Η Όλγα Κουκλάκη από την Αθήνα στο «Kosmos Lab» | Σάββατο 13.11.2021

Η Όλγα Κουκλάκη από την Αθήνα

στο «Kosmos Lab»

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 13 Noεμβρίου 2021, στις 24:00

Το σύγχρονο groove των πόλεων του κόσμου, κάθε Σάββατο ακριβώς τα μεσάνυχτα, στο Kosmos 93,6 & 107. Μουσικοί, DJ, producers, beatmakers και remixers από την Ελλάδα και το εξωτερικό φτιάχνουν ένα δίωρο mixset αποκλειστικά για το Kosmos.

Γεννημένη στην Αθήνα, η Όλγα Κουκλάκη άρχισε να παίζει πιάνο σε ηλικία 8 ετών και να σπουδάζει κλασική μουσική, ύστερα να συνθέτει, να δημιουργεί, ενώ το μουσικό της ένστικτο και η περιέργεια την οδήγησαν, τελικά, στην ηλεκτρονική σκηνή και οι συνθέσεις της στο πιάνο μετακόμισαν στα software των PC.

Ταυτοχρόνως ξεκίνησε το DJing σε μπαρ και κλαμπ στην Ελλάδα, μελέτησε μουσική παραγωγή και το 2001 εγκαταστάθηκε στο Παρίσι. Στη Γαλλία συνεργάστηκε με το πρωτοποριακό γαλλικό label «F Communication» (Laurent Garnier) και συμμετείχε σε live project, προγραμματίζοντας και παίζοντας πλήκτρα για τους Jay Alanski (γνωστός και ως Reminiscent Drive), BangBang και Nouvelle Vague. Η προσωπική της δισκογραφία περιλαμβάνει τα  «Getalife» EP  (2007) και «I U Need» LP  (2012) ft. Melanie Pain, Liset Alea, Tim Keegan, Fred Avril. Το 2013, το «I U Need» επανακυκλοφόρησε με ρεμίξ από τους: Jori Hulkkonen, T. Finland, Marcello Giordani, Teeel, Nouvelle Vague, NTEΪBINT, Θοδωρή Τριανταφύλλου & Cj Jeff μεταξύ άλλων.

Η Όλγα Κουκλάκη έχει συνθέσει πρωτότυπη μουσική για γαλλικές avant-garde ταινίες και δουλειές της έχουν συμπεριληφθεί σε soundtrack ταινιών και τηλεοπτικών σειρών στη Γαλλία. Το 2018 έκανε remix στο «Balad» της Λιβανέζας Yasmine Hamdan. Το 2019 ξεκίνησε τη συνεργασία της με τον Γάλλο Kid Loco σε επίπεδο συνθέσεων, remix και συμμετοχών στα προσωπικά τους άλμπουμ. Το φθινόπωρο του 2021 τη βρίσκει με νέο άλμπουμ, «Dusty Diamond» και με τις συμμετοχές των Yasmine Hamdan και Kid Loco.

Το «Kosmos Lab» μεταδίδεται κάθε Σάββατο, 24:00-01:00, σε επιμέλεια Κώστα Αλαγιάννη. Συνέχεια με Stereo Utopia, Phunk Sinatra, DJ Trujillo, Larry Gus, Gramophone Soul, DJ Dook κ.ά.

Όλος ο Kosmos σ’ ένα ραδιόφωνο!