Η όπερα «Marie Victoire» του Οτορίνο Ρεσπίγκι στο Τρίτο Πρόγραμμα 03.03.2018

Η όπερα «Marie Victoire» του Οτορίνο Ρεσπίγκι στο Τρίτο Πρόγραμμα 03.03.2018

Η ΟΠΕΡΑ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 «Marie Victoire» του Οτορίνο Ρεσπίγκι

Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, στις 20:00

Το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 και ώρα 20:00, το Τρίτο Πρόγραμμα μεταδίδει από το Αρχείο της ΕΡΤ την τετράπρακτη όπερα «Marie Victoire» του Ιταλού συνθέτη Οτορίνο Ρεσπίγκι. Πρόκειται για ηχογράφηση της παράστασης, που  πραγματοποιήθηκε στις 9 Απριλίου 2009 στη Γερμανική Όπερα του Βερολίνου.

Η όπερα «Marie Victoire», το λιμπρέτο της οποίας έγραψε ο Edmond Guiraud, μας μεταφέρει στους χρόνους της Γαλλικής Επανάστασης, για μια συγκινητική ιστορία που εκτυλίσσεται ακριβώς στον αχό της ταραγμένης αυτής περιόδου.

Η προγραμματισμένη πρώτη παρουσίαση στο Teatro Constanzi στις αρχές του 1915 ακυρώθηκε. Οι λόγοι δεν έχουν επαρκώς διευκρινιστεί, αλλά εικάζεται ότι είχαν σχέση με την τεταμένη πολιτική κατάσταση (Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος). Η σύζυγος του Ρεσπίγκι, Έλσα, εμπόδισε το ανέβασμά της τα επόμενα χρόνια και τελικώς η όπερα παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Teatro dell’ Opera της Ρώμης (πρώην Teatro Constanzi), στις 27 Ιανουαρίου 2004.

Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν: η σοπράνο Takesha Meshé Kizart (Marie de Lanjallay, η ηρωίδα), ο βαρύτονος Markus Brück (Maurice de Lanjallay, ο σύζυγός της), ο τενόρος Germán Villar (Clorivière, εφήμερος εραστής), ο μπάσος Stephen Bronk (Cloteau, ακόλουθος και στη συνέχεια επαναστάτης) και ο βαρύτονος Simon Pauly (Simon).

Τη Χορωδία και την Ορχήστρα της Γερμανικής Όπερας του Βερολίνου διευθύνει ο Michail Jurowski.

Παρουσίαση: Κυριάκος Λουκάκος

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6!

Info:

Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, ώρα 20:00

Εκπομπή: «Η όπερα στο Τρίτο Πρόγραμμα»

«Marie Victoire» του Οτορίνο Ρεσπίγκι

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma