Η ΟΠΕΡΑ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ – «Η πεντάμορφη και το τέρας» του Φίλιπ...

Η ΟΠΕΡΑ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ – «Η πεντάμορφη και το τέρας» του Φίλιπ Γκλας 02.06.2018

Η ΟΠΕΡΑ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Η πεντάμορφη και το τέρας» του Φίλιπ Γκλας

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ώρα 20:00

«La belle et la bête» (2)

Την όπερα «Η πεντάμορφη και το τέρας» του διάσημου Αμερικανού συνθέτη Φίλιπ Γκλας, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος, το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 και ώρα 20:00.

Ο Φίλιπ Γκλας έγραψε αυτή την όπερα, βασιζόμενος στην κινηματογραφική δημιουργία του Ζαν Κοκτό, «La belle et la bête», παραγωγής Γαλλίας 1946.

Πρωταγωνιστής ήταν ο Ζαν Μαρέ, στο ρόλο του τέρατος και του πρίγκιπα.

Ο Ζαν Κοκτό -ποιητής, λογοτέχνης, θεατρικός συγγραφέας, φιλόσοφος και εξαίσιος κινηματογραφιστής- γράφει και σκηνοθετεί την «Πεντάμορφη και το τέρας», έργο με το οποίο υμνεί την εσωτερική ομορφιά των ανθρώπων. Ο Κοκτό μπορεί και συνδέει το φανταστικό με το ποιητικό στοιχείο και φαίνεται σαν να δημιουργεί  ένα ρεαλιστικό έργο.

Ο Φίλιπ Γκλας (σπούδασε βιολί, πιάνο, φλάουτο, αλλά και Μαθηματικά και Φιλοσοφία) εμπνέεται από τον Ζαν Κοκτό και γράφει 3 όπερες πάνω στα 3 αριστουργήματα του Γάλλου σκηνοθέτη:  «Η πεντάμορφη και το τέρας», «Ο Ορφέας» και «Τα τρομερά παιδιά».

Τους ρόλους ερμηνεύουν η μετζοσοπράνο Janice Felty (Πεντάμορφη), ο βαρύτονος Gregory Purnhagen (τέρας και Αβενάν), ο βαρύτονος John Kuether (πατέρας της Πεντάμορφης), η σοπράνο Ana Maria Martinez (Φελισί, αδερφή της Πεντάμορφης), η σοπράνο Hallie Neill (Αντελαΐντ, αδερφή της Πεντάμορφης) και ο βαρύτονος Zheng Zhou (Λουντοβίκ, αδερφός της Πεντάμορφης).

Το Μουσικό Σύνολο Φίλιπ Γκλας διευθύνει ο  Michael Riesman.

Παραγωγή-παρουσίαση: Άννα Σακαλή.

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6!

«La belle et la bête» (1)

Info:

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ώρα 20:00

Εκπομπή: «Η όπερα στο Τρίτο Πρόγραμμα»

«Η πεντάμορφη και το τέρας» του Φίλιπ Γκλας

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma