Η ΟΠΕΡΑ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Οι δύο Φόσκαρι» του Τζουζέπε Βέρντι...

Η ΟΠΕΡΑ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Οι δύο Φόσκαρι» του Τζουζέπε Βέρντι 12.05.2018

Η ΟΠΕΡΑ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 «Οι δύο Φόσκαρι» του Τζουζέπε Βέρντι

Σάββατο 12 Μαΐου  2018, στις 20:00

Giuseppe Verdi

Την τρίπρακτη όπερα «Οι δύο Φόσκαρι» του μεγάλου Ιταλού συνθέτη Τζουζέπε Βέρντι, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος, το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 και ώρα 20:00.

Η όπερα, το λιμπρέτο της οποίας έγραψε ο Φραντσέσκο Μαρία Πιάβε, βασίζεται στο ομότιτλο ιστορικό δράμα του Λόρδου Βύρωνα και πρωτοπαρουσιάστηκε στη Ρώμη το 1844.
Η υπόθεση διαδραματίζεται το 1457 στη Βενετία και έχει ως θέμα την πραγματική ιστορία του Δόγη Φραντσέσκο Φόσκαρι και την τραγική σύγκρουσή του ανάμεσα στο καθήκον και στην πατρική αγάπη. Ο γιος του, Τζάκοπο Φόσκαρι, κατηγορείται για φόνο από το Συμβούλιο των Δέκα και κυρίως από ένα μέλος του, τον Λορεντάνο, ο οποίος τον φθονεί. Ο Δόγης, αν και γνωρίζει ότι ο γιος του είναι αθώος, πρέπει να συμμορφωθεί με την ετυμηγορία του Συμβουλίου. Η Λουκρέτσια, η γυναίκα του Τζάκοπο, μάταια ικετεύει το Συμβούλιο των Δέκα να δείξει έλεος στον φυλακισμένο άντρα της. Ο Τζάκοπο θα οδηγηθεί -για μία ακόμα φορά- στην εξορία. Όταν θα αποκαλυφθεί η αθωότητα του Τζάκοπο, θα είναι πολύ αργά. Ο Τζάκοπο θα πεθάνει και το Συμβούλιο των Δέκα θα αναγκάσει τον γηραιό Δόγη Φραντσέσκο Φόσκαρι να παραιτηθεί από το αξίωμά του. Η καμπάνα του Αγίου Μάρκου ανακοινώνει αμέσως το διορισμό του διαδόχου του και ο τελευταίος Φόσκαρι πέφτει νεκρός.

Τους ρόλους ερμηνεύουν: ο βαρύτονος Piero Cappuccilli (Φραντσέσκο Φόσκαρι, Δόγης της Βενετίας), ο τενόρος Jose Carreras (Τζάκοπο Φόσκαρι, γιος του), η σοπράνο Katia Ricciarelli (Λουκρέτσια Κονταρίνι, σύζυγος του Τζάκοπο), ο μπάσος Samuel Ramey (Τζάκοπο Λορεντάνο, μέλος του Συμβουλίου των Δέκα), ο τενόρος Vincenzo Bello (Μπαρμπαρίγκο, γερουσιαστής), η μετζοσοπράνο Elizabeth Connell (Πισάνα, φίλη της Λουκρέτσια), ο τενόρος Mieczyslaw Antoniak (αξιωματούχος του Συμβουλίου των Δέκα), ο μπάσος Franz Handlos (υπηρέτης του Δόγη).

Τη Χορωδία και την Ορχήστρα της Κρατικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης της Αυστρίας διευθύνει ο Lamberto Gardelli.

Παρουσίαση: Άννα Σακαλή.

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6!

Info:

Σάββατο 12 Μαΐου 2018, ώρα 20:00

Εκπομπή: «Η όπερα στο Τρίτο Πρόγραμμα»

«Οι δύο Φόσκαρι» του Τζουζέπε Βέρντι

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma