Η ΟΠΕΡΑ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ – «Το Ελιξίριο του Έρωτα» του Γκ. Ντονιτσέτι,...

Η ΟΠΕΡΑ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ – «Το Ελιξίριο του Έρωτα» του Γκ. Ντονιτσέτι, από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Ν. Υόρκης 19.05.2018

Η ΟΠΕΡΑ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Το Ελιξίριο του Έρωτα» του Γκαετάνο Ντονιτσέτι

Από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης

Σάββατο 19 Μαΐου 2018, ώρα 20:00

trito-1021x576

Τη διάσημη ρομαντική-κωμική όπερα «Το Ελιξίριο του Έρωτα» του Γκαετάνο Ντονιτσέτι, από παράσταση που δόθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2018 στη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος, το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 και ώρα 20:00.

Πρόκειται για ένα αριστουργηματικό έργο δύο πράξεων, σε λιμπρέτο του Φελίτσε Ρομάνι, βασισμένο στο έργο «Το Φίλτρο» του Ευγένιου Σκριμπ, ο οποίος με τη σειρά του εμπνεύστηκε από ένα ιταλικό κείμενο του Σίλβιο Μαλαπέρτα. 

Η υπόθεση του έργου αφορά στον έρωτα που αισθάνεται ο φτωχός Νεμορίνο για την όμορφη, πλούσια και φιλάρεσκη Αντίνα. Πιστεύει ότι αν πιει ένα μαγικό ελιξίριο εκείνη θα τον αγαπήσει. Την αφέλειά του εκμεταλλεύεται ο πλανόδιος αγύρτης Δρ. Ντουλκαμάρα, που τού πουλά αντί για ελιξίριο ένα μπουκάλι κρασί Μπορντό. Ο Νεμορίνο δεν έχει χρήματα κι έτσι, προκειμένου να το αγοράσει, κατατάσσεται στο στρατό, γεγονός που του αποφέρει άμεσα το επιθυμητό ποσό. Όταν το μαθαίνει η Αντίνα, πείθεται για τη δύναμη των αισθημάτων του, ομολογεί πως κι εκείνη τον αγαπά και η υπόθεση οδηγείται σε αίσιο τέλος.

Τους ρόλους ερμηνεύουν: η σοπράνο Pretty Yende (Αντίνα), ο τενόρος Matthew Polenzani (Νεμορίνο), ο βαρύτονος Davide Luciano (ο υπερόπτης αρραβωνιαστικός της Αντίνα, Μπελκόρε), ο μπάσος Ildebrando D’Arcangelo (Δρ Ντουλκαμάρα) και η σοπράνο Ashley Emerson (Τζανέτα).

Τη Χορωδία και την Ορχήστρα της Μετροπόλιταν Όπερας της Νέας Υόρκης διευθύνει ο Domingo Hindoyan στην πρώτη του εμφάνιση ως μαέστρος στη ΜΕΤ.

Καλεσμένοι στο στούντιο –με αφορμή την παράσταση της όπερας «Το Ελιξίριο του Έρωτα» του Ντονιτσέτι που παρουσιάζεται μέχρι τις 23 Μαΐου 2018 στο Θέατρο Κνωσός-, ο μαέστρος Ματθαίος Λεγάκης, ο οποίος έχει κάνει την ενορχήστρωση και διευθύνει την παράσταση, καθώς και ο τενόρος Γιάννης Κάβουρας που ερμηνεύει το ρόλο του Νεμορίνο.

Παρουσίαση: Αλεξάνδρα Γιαλίνη. 

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6!

Info:

Σάββατο 19 Μαΐου 2018, ώρα 20:00

Εκπομπή: «Η όπερα στο Τρίτο Πρόγραμμα»

«Το Ελιξίριο του Έρωτα» του Γκαετάνο Ντονιτσέτι

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma