Η ποιήτρια Εύα Μοδινού στη «Φωνή της Ελλάδας» 01-07.07.2019

Η ποιήτρια Εύα Μοδινού στη «Φωνή της Ελλάδας» 01-07.07.2019

Η φωνή των ποιητών

στη «Φωνή της Ελλάδας»

«Ο ποιητής της εβδομάδας: Εύα Μοδινού»

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, το ραδιόφωνο της ΕΡΤ που απευθύνεται στους Έλληνες όπου Γης, με όχημα τη διάδοση, τη στήριξη, και την προβολή της Ελληνικής Γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, έχει εντάξει στο πρόγραμμά της αφιερωματικά δίλεπτα ποίησης με τίτλο «Ο ποιητής της εβδομάδας».

Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σ’ έναν σύγχρονο ή κλασικό  Έλληνα ποιητή, ενώ δεν απουσιάζουν οι ποιητές της Διασποράς. Οι ίδιοι οι ποιητές, καθώς και αγαπημένοι ηθοποιοί επιμελούνται τις ραδιοφωνικές ερμηνείες. Παράλληλα, τα ποιήματα «ντύνονται» με πρωτότυπη μουσική, που συνθέτουν και παίζουν στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας οι μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΡΤ, καθώς και με μουσικά κομμάτια αγαπημένων δημιουργών.

Επτά ποιήματα κάθε εβδομάδα, ένα ελληνικό ποίημα κάθε ημέρα, ταξιδεύει μέσα από τις συχνότητες της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, στα πέρατα της Γης, όπου υπάρχουν ελληνικές φωνές.

Σημειώνεται, ότι σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, «Ο ποιητής της εβδομάδας» στέλνεται στις έδρες Νεοελληνικών Σπουδών, σε όλο τον κόσμο.

Η εβδομάδα 1 έως 7 Ιουλίου 2019, είναι αφιερωμένη στην ποιήτρια Εύα Μοδινού. Μουσική επιμέλεια από τη Μαρία Ρεμπούτσικα.

Η Εύα Μοδινού γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα. Σπούδασε Μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Εργάζεται ως αρχιτέκτων-μηχανικός. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές: «Στιχομυθία» (2001), «Το κοίλο της σιωπής» (2003), «Εκεί που Τελειώνει…» Πρώτο Τετράδιο (2005), «Εκεί που Τελειώνει…» Δεύτερο Τετράδιο (2005), την ποιητική σύνθεση σε θεατρική φόρμα: «Για πάντα – ποίηση σε επτά πράξεις» (2012) και την ποιητική συλλογή-σύνθεση: «Η ηλικία της πέτρας» (2017).

Έχει δημοσιεύσει ποιήματα, διηγήματα, δοκίμια, άρθρα, συνεντεύξεις και κριτικές σε έντυπα και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά.

Η πρώτη κριτική παρουσίαση της ποίησής της έγινε από τον Βαγγέλη Ψυρράκη στο Τρίτο Πρόγραμμα, το 2001 («Στιχομυθία»). Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Η δεύτερη («Το κοίλο της σιωπής») από τον Στράτο Στασινό, επίσης στο Τρίτο Πρόγραμμα, ο οποίος ανακάλυψε τυχαία τη συλλογή της σ’ ένα βιβλιοπωλείο, γεγονός που την έπεισε ότι η ποίηση είναι μια μποτίλια στο πέλαγος που κάποτε φτάνει στον προορισμό της. Ακολούθησαν κι άλλες τέτοιες ευτυχείς συγκυρίες στο ραδιόφωνο και όχι μόνο. Για την ποίησή της έχουν γραφτεί κριτικές σε εφημερίδες και περιοδικά έντυπα και ηλεκτρονικά. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα Ιταλικά και έχουν δημοσιευτεί σε ιταλικά περιοδικά.

Στο Διαδίκτυο διατηρεί την ιστοσελίδα: www.evamodinou.gr

«Ο ποιητής της εβδομάδας» μεταδίδεται τις εξής ώρες Ελλάδας: 12:00, 16:00, 01:00 και 04:00.

Η Φωνή της Ελλάδας, Φωνή όλων των Ελλήνων

Συχνότητες  της  Φωνής  της Ελλάδας:

Βραχέα:

9420 ΚΗΖ για Ευρώπη & Β. Αμερική

11645 KHZ για Κεντρική & Νότια Αφρική

9935 KHZ για Ευρώπη & Κεντρική Αμερική

Ψηφιακά μέσα από την τηλεοπτική πλατφόρμα της ΕΡΤ, στην ένδειξη: Voice of Greece

Διαδικτυακά μέσα από το webradio της ιστοσελίδας της ΕΡΤ http://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/voiceofgreece.ert

Στοιχεία επικοινωνίας της Φωνής της Ελλάδας:

e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 6066815 –  210 6066816 –  210 6066238