Η ποιήτρια Ζέφη Δαράκη στη «Φωνή της Ελλάδας» 03-10.03.2019

Η ποιήτρια Ζέφη Δαράκη στη «Φωνή της Ελλάδας» 03-10.03.2019

Η φωνή των ποιητών

στη «Φωνή της Ελλάδας»

«Ο ποιητής της εβδομάδας: Ζέφη Δαράκη»

Η Φωνή της Ελλάδας, το Ραδιόφωνο της ΕΡΤ που απευθύνεται στους Έλληνες όπου Γης, με όχημα τη διάδοση, τη στήριξη και την προβολή της ελληνικής Γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, εντάσσει στο πρόγραμμά της αφιερωματικά δίλεπτα ποίησης με τίτλο «Ο ποιητής της εβδομάδας».

Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σ’ έναν σύγχρονο ή κλασικό Έλληνα ποιητή, ενώ δεν απουσιάζουν οι ποιητές της Διασποράς. Οι ίδιοι οι ποιητές, καθώς και αγαπημένοι ηθοποιοί επιμελούνται τις ραδιοφωνικές ερμηνείες. Παράλληλα, τα ποιήματα  «ντύνονται» με πρωτότυπη μουσική, που συνθέτουν και παίζουν στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας οι μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΡΤ, καθώς και με μουσικά κομμάτια αγαπημένων δημιουργών.

Επτά ποιήματα κάθε εβδομάδα, ένα ελληνικό ποίημα κάθε ημέρα, ταξιδεύει μέσα από τις συχνότητες της Φωνής της Ελλάδας, στα πέρατα της Γης, όπου υπάρχουν ελληνικές φωνές.

Η εβδομάδα 3 Μαρτίου έως 10 Μαρτίου 2019, είναι αφιερωμένη στην ποιήτρια Ζέφη Δαράκη. Μουσική επιμέλεια από τη Μαρία Ρεμπούτσικα.

Η Ζέφη Δαράκη γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και ζει. Σύντροφός της υπήρξε ο ποιητής Βύρων Λεοντάρης. Γιος της είναι ο σκηνοθέτης Γιάννης Λεοντάρης. Τα έργα της: «Εµπλοκή», «Ο κήπος µε τα εγκαύµατα», «Έκλειψη και το ηµικύκλιο αίµα», «Ο άνεµος και τα ρολόγια», «Ο λύκος του µεσονυχτίου», «Τα αόριστα γεγονότα», «Η κρεµασµένη», «Το ιερό κενό», «Κοιµήθηκα η αχάριστη», «Η θλίψη καίει τις σκιές µας», «Το σώµα δίχως αντικλείδι», «Το ακίνητο εν οδύνη», «Ο απέναντι χρόνος», «Σε ονομάζω θα πει σε χάνω», «Ερήμωνε» κ.ά.
Ακόμη οι  νουβέλες «Μάρθα Σόλγκερ», «Η όνειρος», «Λένα Όλεµ» και «Το παιχνίδι να ονειρεύεσαι» (ποίηση για παιδιά).

Ποίησή της έχει δηµοσιευτεί σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά. Ποιήµατά της έχουν μεταφραστεί στις κυριότερες ευρωπαϊκές γλώσσες. Έχει τιμηθεί με το βραβείο «Διδώ Σωτηρίου» της Εταρείας Συγγραφέων, για το σύνολο του έργου της, το βραβείο του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών, το Κρατικό Βραβείο Ποίησης το 2015 για το έργο της «Η σπηλιά με τα βεγγαλικά», καθώς και το βραβείο Λ. Πορφύρα της Ακαδημίας Αθηνών.

Μιλώντας για την ποίηση έχει πει: «Μοίρα ενός ποιήματος δεν είναι να τελειώνει αλλά να παραμένει σαν ένα διαρκές ερώτημα. Ένας απαγορευμένος καρπός. Ένα μετέωρο άλμα… Έτσι κι αλλιώς, για το απαρηγόρητο του ανθρώπινου πόνου η ποίηση παραμένει μια παράλληλη μοναξιά».

«Ο ποιητής της εβδομάδας» μεταδίδεται τις εξής ώρες Ελλάδας: 12:00, 16:00, 01:00 και 04:00.

Η Φωνή της Ελλάδας, Φωνή όλων των Ελλήνων

Συχνότητες  της  Φωνής  της Ελλάδας:

Βραχέα:

9420 ΚΗΖ για Ευρώπη  & Β. Αμερική

11645 KHZ για Κεντρική & Νότια Αφρική

9935 KHZ για Ευρώπη & Κεντρική Αμερική

Ψηφιακά μέσα από την τηλεοπτική πλατφόρμα της ΕΡΤ, στην ένδειξη: Voice of Greece

Διαδικτυακά μέσα από το webradio της ιστοσελίδας της ΕΡΤ http://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/voiceofgreece.ert

Στοιχεία επικοινωνίας της Φωνής της Ελλάδας:

e-mail: [email protected]

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

210 6066815 –  210 6066816 –  210 6066238