Η Πρώτη Νύχτα του Φεστιβάλ Proms του Λονδίνου σε απευθείας μετάδοση...

Η Πρώτη Νύχτα του Φεστιβάλ Proms του Λονδίνου σε απευθείας μετάδοση από το Τρίτο Πρόγραμμα

Μεγάλα ευρωπαϊκά μουσικά φεστιβάλ στο Τρίτο Πρόγραμμα μέσω της EBU

Η Πρώτη Νύχτα του Φεστιβάλ Proms του Λονδίνου

σε απευθείας μετάδοση

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 ώρα 21:15

proms 2

Το Τρίτο Πρόγραμμα στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΕΡΤ με την EBU, προσφέρει στους ακροατές ξεχωριστές μουσικές στιγμές από τα κορυφαία καλοκαιρινά μουσικά φεστιβάλ όλης της Ευρώπης.

Το Φεστιβάλ Proms του Λονδίνου, τα περίφημα Promenade Concerts της βρετανικής πρωτεύουσας, ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης, διοργανώνεται για 123η φορά και ανοίγει την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017, με ένα πρόγραμμα που περιέχει πρεμιέρες έργων νέων συνθετών, διάσημες ορχήστρες, σημαντικούς μαέστρους, καλλιτέχνες και σύνολα από περισσότερες από 36 χώρες.

Τρία σύνολα του BBC, η Χορωδία Νέων, η Συμφωνική Χορωδία και η Συμφωνική Ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Edward Gardner, ανοίγουν τη βραδιά στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, όπως κάθε χρόνο με μια σύνθεση – παραγγελία του BBC, και συγκεκριμένα με την παγκόσμια πρεμιέρα του έργου «Ο Χορός του Αγίου Ιωάννη» του ανερχόμενου Βρετανού συνθέτη Tom Coult.

gardner

Ο βραβευμένος Ρωσογερμανός πιανίστας Igor Levit είναι ο σολίστ σε ένα από τα πιο σημαντικά του ρεπερτορίου, το 3ο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.

Η Πρώτη Νύχτα των Proms θα τελειώσει με τις δύο χορωδίες και τη Συμφωνική Ορχήστρα του BBC, να  ενώνουν τις δυνάμεις τους στο πολυσύνθετο ψηφιδωτό ήχων, το έργο Harmonium του μινιμαλιστή Αμερικανού συνθέτη John Adams (ο οποίος φέτος συμπληρώνει τα 70 του χρόνια). Το Φεστιβάλ Proms 2017 θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου.

Παρουσίαση: Αλεξάνδρα Γιαλίνη – Γιώργος Φλωράκης

Και φέτος, βρεθείτε στις σημαντικότερες στιγμές του καλοκαιριού, ακούγοντας Τρίτο! 

Info:

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017, ώρα 21:15

«Η πρώτη νύχτα του Φεστιβάλ Προμς» του Λονδίνου

Μεγάλα ευρωπαϊκά μουσικά Φεστιβάλ στο Τρίτο Πρόγραμμα μέσω της EBU

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma

proms