Η συγγραφέας Πέρσα Κουμούτση «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια» στο Δεύτερο...

Η συγγραφέας Πέρσα Κουμούτση «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια» στο Δεύτερο Πρόγραμμα 21.11.2020

«Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια»
Η συγγραφέας Πέρσα Κουμούτση
στο Δεύτερο Πρόγραμμα

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020, ώρα 18:00

Καλεσμένη της Λίνας Νικολακοπούλου και της Αλεξάνδρας Χριστακάκη, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020, στις 18:00, στην εκπομπή του Δεύτερου Προγράμματος  «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια», είναι η συγγραφέας Πέρσα Κουμούτση.

Μέσα από την εκπομπή στήνουμε γέφυρες πολιτισμού μεταξύ Ανατολής και Δύσης, ταξιδεύουμε στην Αλεξάνδρεια του Καβάφη, περιπλανιόμαστε στους δρόμους της, τότε που άκμαζε η ελληνική παροικία. Τότε που η Αλεξάνδρεια ήταν πολυπολιτισμική, αριστοκρατική, εύπορη, πολύγλωσση, κέντρο των γραμμάτων και των Τεχνών.

Αφουγκραζόμαστε το βιβλίο «Αλεξανδρινές φωνές στην οδό Λέψιους», γνωρίζουμε Αλεξανδρινούς διανοητές, λογοτεχνικά περιοδικά ελληνικά και ξενόγλωσσα της εποχής, τον Στρατή Τσίρκα, τον κομμουνιστή Σακελλαρίου Γιαννακάκη, τον Ιταλό ποιητή Τζουζέπε Ουνγκαρέτι, τις διαδηλώσεις κατά των Άγγλων.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, μιλάμε για το βιβλίο «Επιστροφή»: από το Βερολίνο στη Θεσσαλονίκη του Μεσοπολέμου, διερευνώντας την ευκολία ή τις συμπληγάδες της επανόδου στο σπίτι, στην πόλη, στην πατρίδα, στην παιδική ηλικία, στους οικείους, με τα οικογενειακά τραύματα να χάσκουν, να σε ακολουθούν, να μην επουλώνονται και να αναγκάζεσαι πάλι ως ξένος να αναχωρήσεις.

Η συγγραφέας γεννήθηκε και σπούδασε στο Κάιρο, ενώ τώρα πια έχει την Αθήνα ως μόνιμη κατοικία. Όμως, μέσα της κατοικούν αρμονικά και οι δύο πατρίδες.

Info

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020, 18:00-19:00

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 & 102,9

«Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια»-Λίνα Νικολακοπούλου, Αλεξάνδρα Χριστακάκη

Πέρσα Κουμούτση

#defteroprogramma #neoprogramma

Live Streaming: webradio.ert.gr/deftero

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: https://webradio.ert.gr/programma-deftero/