Η «The HOME Project» στην εκπομπή «προσφέρω» του Πρώτου Προγράμματος 18.01.2020

Η «The HOME Project» στην εκπομπή «προσφέρω» του Πρώτου Προγράμματος 18.01.2020

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«προσφέρω»
Με την Αθηνά Γιόγιακα

 

Ραντεβού στο Πρώτο Πρόγραμμα κάθε Σάββατο στις 15:00,

για ένα ενημερωτικό ταξίδι στον όμορφο κόσμο της προσφοράς

Η νέα εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος, που μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις 15:00, ήρθε για να δώσει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα συνολικά. Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, στις 15:00
Η «The HOME Project» στην εκπομπή «προσφέρω»
του Πρώτου Προγράμματος

Η γενική διευθύντρια της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «The HOME Project» Σοφία Κουβελάκη είναι προσκεκλημένη της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 15:00.

Η κυρία Κουβελάκη παρουσιάζει το έργο και τις δράσεις της «The HOME Project», μιας  μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που ιδρύθηκε για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών προσφύγων που φτάνουν στην Ελλάδα μόνα τους. Παιδιά που ζουν στον δρόμο, σε καταυλισμούς, αστυνομικά τμήματα και κέντρα κράτησης βρίσκουν καταφύγιο στο ασφαλές περιβάλλον των ξενώνων της «The HOME Project», όπου παρέχεται ένα ολιστικό πλαίσιο υπηρεσιών παιδικής προστασίας με απώτερο στόχο την κοινωνική τους ένταξη.

Μιλάει για την προσφυγική κρίση και τα παιδιά που ξεριζωμένα από τις πατρίδες τους, εν μέσω βίας και πολέμου, βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη χωρίς κανέναν δίπλα τους, χωρίς καμία ελπίδα ακόμη και χωρίς στέγη. Αρκετά από αυτά τα παιδιά βρίσκονται εκτεθειμένα στον κίνδυνο της βίας, της σεξουαλικής κακοποίησης, της κακοποίησης και της εμπορίας οργάνων.

Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής: Αθηνά Γιόγιακα.

Info

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, ώρα 15:00.

Εκπομπή: «Προσφέρω»

Σοφία Κουβελάκη

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert