Τα «Παιδικά Χωριά SOS» στην εκπομπή «Προσφέρω» του Πρώτου Προγράμματος 30.05.2020

Τα «Παιδικά Χωριά SOS» στην εκπομπή «Προσφέρω» του Πρώτου Προγράμματος 30.05.2020

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«Προσφέρω»
Με την Αθηνά Γιόγιακα

 

Ραντεβού στο Πρώτο Πρόγραμμα κάθε Σάββατο στις 15:00,

για ένα ενημερωτικό ταξίδι στον όμορφο κόσμο της προσφοράς

Η νέα εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος, που μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις 15:00, ήρθε για να δώσει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα συνολικά.

Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 30 Μαΐου 2020, στις 15:00
Τα «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος»
στην εκπομπή «Προσφέρω» του Πρώτου Προγράμματος

Ο Γιώργος Πρωτόπαπας, γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος», είναι προσκεκλημένος της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 30 Μαΐου 2020 στις 15:00 από το Πρώτο Πρόγραμμα.

Ο κ. Πρωτόπαπας παρουσιάζει το έργο και τις δράσεις της οργάνωσης «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος», ενός φιλανθρωπικού σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1975 στην Ελλάδα με σκοπό την προστασία των παιδιών, τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των βιολογικών τους γονιών.

Η οργάνωση πλέον λειτουργεί 4 Παιδικά Χωριά SOS, 2 Στέγες Νέων, 2 Ξενώνες Βρεφών SOS, 10 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 5 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης. Δημιουργεί οικογένειες για παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη και τα βοηθάει να διαμορφώσουν το δικό τους μέλλον. Η προσέγγιση σε κάθε Παιδικό Χωριό SOS βασίζεται σε τέσσερις αρχές: κάθε παιδί χρειάζεται μία μητέρα, μεγαλώνει καλύτερα με αδελφούς και αδελφές, στο δικό τους σπίτι, σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον κοινότητας – χωριού.

Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής: Αθηνά Γιόγιακα.

Info

Σάββατο 30 Μαΐου 2020, ώρα 15:00

Εκπομπή: «Προσφέρω»

«Παιδικά Χωριά SOS» – Γιώργος Πρωτόπαπας

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert