«Μια νέα πατρίδα έξω από το παράθυρό μου» στο Τρίτο Πρόγραμμα 23.02.2018

«Μια νέα πατρίδα έξω από το παράθυρό μου» στο Τρίτο Πρόγραμμα 23.02.2018

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«Μια νέα πατρίδα έξω από το παράθυρό μου»
Γιάννης Μαυροειδάκος – Ελληνικό βιβλιοπωλείο Desmos, στο Παρίσι

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, ώρα 21:00 – 22:00

Την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα στις 9 το βράδυ, μέσα από τις συχνότητες του Τρίτου Προγράμματος και διαδικτυακά στη διεύθυνση webradio.ert.gr/trito, μεταδίδεται η εκπομπή «Μια νέα πατρίδα έξω από το παράθυρό μου», που επιμελείται και παρουσιάζει η  Τζουλιέττα Καρόρη. Πρόκειται για σειρά συνεντεύξεων με σημαντικούς Έλληνες των Τεχνών και των Γραμμάτων που ζουν και δημιουργούν στο εξωτερικό και οι οποίοι συνθέτουν ένα φωτεινό και αισιόδοξο πρόσωπο της Ελλάδας.

ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ Giannis2

Ειδικότερα, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 21:00, η εκπομπή παρουσιάζει τον Γιάννη Μαυροειδάκο, ο οποίος ζει και εργάζεται στο Παρίσι. Ο  Γιάννης Μαυροειδάκος δημιούργησε πριν από τριάντα πέντε χρόνια στο Montparnasse, στην καρδιά του Παρισιού, το ελληνικό βιβλιοπωλείο Δεσμός / Desmos / Le lien, τόπο συνάντησης και πνευματικής ανταλλαγής. Σύστησε στο γαλλικό κοινό τους Έλληνες λογοτέχνες και ποιητές, δημιούργησε δίγλωσσες εκδόσεις, ένα λογοτεχνικό περιοδικό, οργάνωσε συναυλίες και εκθέσεις, άνοιξε παράθυρα στη ζωή και στη λογοτεχνία σε εν δυνάμει ταξιδιώτες στην Ελλάδα.

Desmos31

Παραγωγή-παρουσίαση: Τζουλιέττα Καρόρη.

Ο τίτλος της εκπομπής είναι από το ομότιτλο βιβλίο του Θοδωρή Καλλιφατίδη, τον οποίο παραχώρησε γενναιόδωρα για την εκπομπή.

Το μουσικό σήμα της εκπομπής είναι το «Meeting with a friend», ευγενική παραχώρηση του συνθέτη από τη Λετονία Georgs Pelēcis.

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6!

Desmos211

Info:

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 21:00

Εκπομπή: «Μια νέα πατρίδα έξω από το παράθυρό μου»

Γιάννης Μαυροειδάκος

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma