Μνήμη Κώστα Μουρσελά στο Τρίτο Πρόγραμμα 23.07.2017

Μνήμη Κώστα Μουρσελά στο Τρίτο Πρόγραμμα 23.07.2017

Μνήμη Κώστα Μουρσελά στο Τρίτο Πρόγραμμα

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017, ώρες 16:30 και 22:00

μουρσελάς (1)

Το Τρίτο Πρόγραμμα τιμά τη μνήμη του πεζογράφου και θεατρικού συγγραφέα Κώστα Μουρσελά, που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017, με την παρουσίαση  στο πλαίσιο της εκπομπής «Ένα διήγημα μία ανάσα», την Κυριακή 23 Ιουλίου και ώρα 16:30, δύο διηγημάτων του: «Ταξιδιώτες εσωτερικών χώρων» και «Λυγμός και ανταρσία» από τη συλλογή «Ο πόθος καίει τα σωθικά».

Μια ανθολογία σχέσεων και προσώπων
Η εποχή μας δεν ευνοεί το συναίσθημα γιατί ο άνθρωπος περιορίζεται στην ικανοποίηση της επιθυμίας, μια και ο τρόπος που ζει παγώνει αισθήματα και αγάπες.
… Ήρωες που μας μιλούν για τον πόθο που εξουθενώνει, ταπεινώνει ή εξυψώνει· για τις αντιφάσεις και τα αδιέξοδα των σχέσεων, για τα φαντάσματα της νύχτας, για ματαιωμένες ζωές, για πρόσωπα παγιδευμένα ανάμεσα σε αισθήματα και λέξεις, χαμένα μέσα σε μυστικά και ψέματα μιας συμβατικής ζωής, μέσα σε λαβύρινθους συναισθημάτων, για πρόσωπα που συγχέουν τον πόθο και τον έρωτα με την αγάπη.
… Ήρωες που αναρωτιούνται αν υπάρχει αγάπη άνευ όρων και γιατί όταν σβήνει η επιθυμία πεθαίνει και ο έρωτας.
Χιούμορ, σαρκασμός και αυτοσαρκασμός, λαγνεία και αισθησιασμός. Η ιερότητα και η ενοχή της απόλαυσης. Και όλα αυτά μέσα από συνεχείς ανατροπές.

Δραματοποιημένη αφήγηση-επιμέλεια: Ολύνα Ξενοπούλου

Επεξεργασία ήχου-τεχνική επιμέλεια: Θανάσης Βουτέρης

Mourse1 (1)

Επίσης, την Κυριακή 23 Ιουλίου και ώρα 22:00, στο πλαίσιο της εκπομπής «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο», μεταδίδεται το θεατρικό έργο «Το αυτί του Αλέξανδρου». Αυτό το θεατρικό έργο του Κώστα Μουρσελά παρουσιάστηκε πρώτη φορά ραδιοφωνικά το 1989, σε σκηνοθεσία Χρήστου Δακτυλίδη. Πρωταγωνιστούν οι Κώστας Ρηγόπουλος, Κάτια Αναλυτή, Δημήτρης Ζακυνθινός, Γιώργος Κυρίτσης, Γιώργος Παρτσαλάκης, Γιώργος Κυριακίδης και Λίλιαν Δακτυλίδη.

Επιμέλεια μετάδοσης: Μάρα Καλούδη

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 και 95,6!

Info:

Μνήμη Κώστα Μουρσελά στο Τρίτο Πρόγραμμα

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017, ώρες 16:30 και 22:00

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma