Νέα αποκλειστικότητα στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7: «Aremu Rindineddha» (Άραγε χελιδόνι μου) με...

Νέα αποκλειστικότητα στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7: «Aremu Rindineddha» (Άραγε χελιδόνι μου) με την Alkyone | Από Πέμπτη 27.07.2023

Νέα αποκλειστικότητα στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7
«Aremu Rindineddha» (Άραγε χελιδόνι μου) με την Alkyone 
Από Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Με μια νέα αποκλειστική μετάδοση από την Πέμπτη 27 ως τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023, το Δεύτερο Πρόγραμμα αποχαιρετά τον Ιούλιο. Η Alkyone, η νέα ερμηνεύτρια, τραγουδοποιός και μουσικός, που κέρδισε τις εντυπώσεις με τη συγκλονιστική ερμηνεία της στο παραδοσιακό τραγούδι «Ξενιτεμένα μου πουλιά», διασκευάζει το «Aremu Rindineddha» (Άραγε χελιδόνι μου), ένα όμορφο γκρεκάνικο τραγούδι της Κάτω Ιταλίας. Το τραγούδι έρχεται από την περιοχή της Απουλία και τους στίχους του υπογράφει ο Giuseppe Aprile, για να μας ταξιδέψει στις θάλασσες και τους ουρανούς που διέσχισαν τα αποδημητικά πουλιά, σαν τα ταξίδια που επί αιώνες κάνουν και οι άνθρωποι.

Σε σύμπραξη με τον συνθέτη και κιθαρίστα Μίμη Νικολόπουλο, τον ενορχηστρωτή και μαέστρο Δημήτρη Σιάμπο και την ορχήστρα The String Orchestra Project, η Alkyone σφραγίζει με την προσωπική ματιά της ένα διαχρονικό τραγούδι που κουβαλάει όλες τις προσδοκίες, τη χαρά, τη νοσταλγία αλλά και τον πόνο που φέρνει η θάλασσα για τον όπου Γης ελληνισμό ανά τους αιώνες.

Ποιος ξέρει χελιδόνι,
ποια θάλασσα σε φέρνει,
και ποιος σε περιμένει,
μ’ αυτόν τον καλό καιρό.

Η Alkyone, εμπιστεύεται την πρώτη μετάδοση του τραγουδιού στο Δεύτερο Πρόγραμμα και αναφέρει για το τραγούδι: «Το “Aremu rindineddha” είναι ένα ακόμα από τα τραγούδια που έμαθα τραγουδώντας το γύρω από ένα πιάνο, μαζί με όλη την παρέα. Μέσα σε μια νύχτα, ερωτεύτηκα πραγματικά τόσο τα γκρεκάνικα τραγούδια όσο και την ιστορία την οποία κουβαλάνε. Μισά ιταλικά, μισά ελληνικά, τα γκρεκάνικα ή αλλιώς griko, όπως τα αποκαλούν, είναι μια διάλεκτος την οποία, δυστυχώς, λίγοι πια μιλούν. Προέρχεται από τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας και είναι ένα εξαιρετικό δείγμα παντρέματος γλωσσών και πολιτισμών. Τα γκρεκάνικα τραγούδια κουβαλάνε μέσα τους εικόνες, ιστορίες, φλόγα, ζωή κι όλο το μπλε της θάλασσας».

Και την ημέρα που κυκλοφορεί το τραγούδι, τη Δευτέρα 31 Ιουλίου, η Alkyone συνομιλεί με την Άντρη Βασιλειάδου στις 11:30 το πρωί, για να φυσήξει άνεμος ούριος στο νέο τραγούδι που αρχίζει το ταξίδι του από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7.

_______________________________

Info

«Aremu Rindineddha» (Άραγε χελιδόνι μου) με την Alkyone

Νέα αποκλειστικότητα στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7

Από Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

#defteroprogramma #ΑποκλειστικάΣτοΔεύτερο #Alkyone

Live Streaming:  www.deftero.gr

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: https://webradio.ert.gr/programma-deftero/