Ο άγνωστος Χατζιδάκις στο Δεύτερο Πρόγραμμα 10-13.06.2019

Ο άγνωστος Χατζιδάκις στο Δεύτερο Πρόγραμμα 10-13.06.2019

«Η κατάλληλη ώρα»

Ο άγνωστος Χατζιδάκις στο Δεύτερο

Ημερομηνία μετάδοσης: Από τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, στις 19:00

Ο Μάνος Χατζιδάκις σε γύρισμα

Το βράδυ που ο Βαμβακάρης γλίτωσε τον Μάνο Χατζιδάκι από καβγά. Η απόρριψη του νεαρού συνθέτη ως επίδοξου ηθοποιού. Το μυστικό των ιστορικών «Ορνίθων» και πότε ομολογήθηκε. Ο τρομερός λήσταρχος Μπαρμπούλας στην «Οδό Ονείρων». Ο έρωτας του Μάνου για τη Μελίνα και το τανγκό με τη Μαρί Μπελ στο Παρίσι.

Ο Μάνος Χατζιδάκις με τη Μελίνα Μερκούρη

Είκοσι πέντε χρόνια μετά το θάνατο του κορυφαίου συνθέτη, ο Φώτης Απέργης αφιερώνει όλες τις εκπομπές του της ερχόμενης εβδομάδας στο Δεύτερο Πρόγραμμα στον «Μεγάλο Ερωτικό» του ελληνικού τραγουδιού:

«Μια γνήσια χίπικη στιγμή» του Χατζιδάκι στη Νέα Υόρκη. Οι ηχογραφήσεις του με την Νταντωνάκη. Τα θαυμαστικά του σχόλια για τους Ρόλινγκ Στόουνς. Οι συνθέσεις του με στίχους του Παζολίνι. Το κοστούμι σε στυλ Μάο και ο Καραμανλής. Η αναπάντεχη αλληλογραφία με τον Άκη Πάνου και οι απολαυστικοί αυτοσχεδιασμοί του με τον Ζαμπέτα στο Τρίτο. Η μάχη του με τον λαϊκισμό και τη λογοκρισία. Ο Άστορ Πιατσόλα και το δίδαγμα σχετικά με τις γυναίκες. Οι ευφάνταστες διασκευές των τραγουδιών του από τους μεγάλους της τζαζ έως τους σύγχρονους Αμερικανούς ράπερ. Η μουσική του για τον Κουστό και τη χαμένη Ατλαντίδα.

Μάνος Χατζιδάκις και Φλέρυ Νταντωνάκη στην ηχογράφηση τού «Μεγάλου Ερωτικού»

Σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα και άγνωστες ιστορίες γεμάτες από συγκίνηση και χιούμορ, που καθρεφτίζουν παράλληλα μισό αιώνα πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων, μισό αιώνα ελληνικής περιπέτειας, στην «Κατάλληλη ώρα» του Φώτη Απέργη, από τη Δευτέρα 10 έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, στις 19:00 στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής: Φώτης Απέργης.

Συντονιστείτε στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 & 102,9!

Info:

Από Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, στις 19:00

Εκπομπή: «Η κατάλληλη ώρα»

Ο άγνωστος Χατζιδάκις στο Δεύτερο

Live Streaming: webradio.ert.gr/deftero

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm