Ο Al’ Tarba από την Τουλούζ της Γαλλίας στο «Kosmos Lab» |...

Ο Al’ Tarba από την Τουλούζ της Γαλλίας στο «Kosmos Lab» | Σάββατο 07.05.2022

Ο Al’ Tarba από την Τουλούζ της Γαλλίας
στο «Kosmos Lab»

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 7 Μαΐου 2022, στις 24:00

Το σύγχρονο groove των πόλεων του κόσμου, κάθε Σάββατο ακριβώς τα μεσάνυχτα, στο Kosmos 93,6 & 107. Μουσικοί, DJ, producers, beatmakers και remixers από την Ελλάδα και το εξωτερικό φτιάχνουν ένα mixset αποκλειστικά για το Kosmos.

O Γάλλος beatmaker και συνθέτης, Al’Tarba και μέλος του hip hop σχήματος Droogz Brigade από την Τουλούζ, είναι παρών στη σκηνή από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, και το σύνολο της δουλειάς του περιλαμβάνει 7 LP, 3 EP και πολλές συνεργασίες με σχήματα από το ευρύ πεδίο της γαλλικής ραπ, όπως οι Seth Gueko, Swift Guad, Nekfeu, Dooz Kawa, le Gouffre, Hugo TSR.

Η πρόσφατη δουλειά του «Le Cabinet des Curiosités», συγκεντρώνει είκοσι καλλιτέχνες και αποτελεί απόδειξη πως ο Al’ Tarba είναι ένας από τους τους πιο παραγωγικούς καλλιτέχνες στον τομέα του. Οι μουσικές αφηγήσεις του επεκτείνονται, με μια ακόρεστη αναζήτηση, σε ανεξερεύνητα για εκείνον μουσικά  μονοπάτια με ήχους ακόμη και τρόμου, στο μονοπάτι που χάραξαν οι Necro και DJ Stoupe, ενώ παράγει και electroswing instrumentals κομμάτια, όπως οι Chinese Man. Και άλλες φορές επεξεργάζεται απαλούς abstract ρυθμούς και ήχους, με groove που δίδαξαν ο RJD2 ή ο DJ Shadow. Αναγνωρίσιμος για τις διακριτές κινηματογραφικές επιρροές του, ο Al’Tarba αποδεικνύεται ένας καλλιεργημένος σόλο καλλιτέχνης που διεκδικεί την πολυπλοκότητα, ξεφεύγει από τις ετικέτες και χαρακτηρίζεται από αυθεντικότητα και μόνο.

H συλλογή του «Lullabies for Insomniacs»  κυκλοφόρησε ψηφιακά το 2011, και έχει πλέον περισσότερα από 50.000 downloads. Στο νέο άλμπουμ του «La Fin des Contes» (Το τέλος των παραμυθιών), ο Al’Tarba προσφέρει μια καθηλωτική εμπειρία μέσα σ’ ένα σύμπαν που άλλοτε μοιάζει με παραμύθι και άλλοτε με εφιάλτη.

Το «Kosmos Lab» μεταδίδεται κάθε Σάββατο 24:00-01:00, σε επιμέλεια του Κώστα Αλαγιάννη. Συνέχεια με Synapson, Nacho Sotomayor κ.ά.

Όλος ο κόσμος σ’ ένα ραδιόφωνο!