Ο αρχαιολόγος Χρήστος Τσιρογιάννης από τη Δανία, στη Φωνή της Ελλάδας |...

Ο αρχαιολόγος Χρήστος Τσιρογιάννης από τη Δανία, στη Φωνή της Ελλάδας | Κυριακή 04.12.2022

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο αρχαιολόγος Χρήστος Τσιρογιάννης από τη Δανία
στη Φωνή της Ελλάδας
Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, στις 11:00 ώρα Ελλάδας

 

Την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022, στις 11:00 ώρα Ελλάδας, η Φωνή της Ελλάδας, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τις Ελληνικές Κοινότητες της Ομογένειας, παρουσιάζει τον Έλληνα αρχαιολόγο που έγινε διεθνώς γνωστός για τον αγώνα που δίνει για την εύρεση και επαναπατρισμό κλεμμένων αρχαιοτήτων, δόκτορα Xρήστο Τσιρογιάννη, αναπληρωτή καθηγητή στο Μουσείο Αρχαίας Τέχνης του Πανεπιστημίου Ώρχους, στη Δανία.

Σπούδασε αρχαιολογία και ιστορία της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε στα  υπουργεία Πολιτισμού και Δικαιοσύνης, υπήρξε εθελοντής συνεργάτης του Τμήματος Τέχνης της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ήταν μέλος της Ελληνικής Ομάδας Εργασίας που επαναπάτρισε λεηλατημένες αρχαιότητες από το Μουσείο Getty, αλλά και από γκαλερί, ιδιωτικές συλλογές και δημοπρασίες.

Το 2013 έλαβε το ετήσιο Βραβείο «Award for Art Protection and Security from the Association for Research into Crimes against Art». Υπηρέτησε επίσης ως ερευνητής στο Scottish Center for Crime and Justice Research στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης. Έχει  διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, στο διεθνές δίκτυο παράνομων αρχαιοτήτων.

Διατηρεί την τακτική στήλη, «Nekyia» στο The Journal of Art Crime, όπου έχει δημοσιεύσει πολλές περιπτώσεις παράνομων αρχαιοτήτων που δεν είχαν εντοπιστεί στο παρελθόν.

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Ελίνα Σταματάτου 

Μετάδοση: Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 ώρα 11:00-12:00

 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

-Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238

-e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr

– Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ