Ο Aroop Roy από το Λονδίνο στο «Kosmos Lab» | Σάββατο 20.03.2021

Ο Aroop Roy από το Λονδίνο στο «Kosmos Lab» | Σάββατο 20.03.2021

 Ο Aroop Roy από το Λονδίνο
στο «Kosmos Lab»
Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 20 Μαρτίου 2021, στις 24:00

Ο Aroop Roy, DJ, παραγωγός και επικεφαλής δισκογραφικής εταιρείας με έδρα το Λονδίνο, είναι ο καλεσμένος του Kosmos Lab, το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021.  O Aroop Roy αναμειγνύει τους house και disco ρυθμούς με καλαίσθητες afro, latin, funk και jazz μελωδίες.

Οι εκλεκτικές παραγωγές του Aroop Roy έχουν υποστηριχθεί από ειδικούς και influencers ποικίλων μουσικών ρευμάτων και διαφορετικών γενεών όπως οι Gilles Peterson, Hunee, Antal, Optimo, Detroit Swindle, Karizma, Joey Negro, Atjazz, Francois K, Soul Clap. Η μουσική του, (reworks, edits, remixes και πρωτότυπο υλικό) έχει κυκλοφορήσει μέσω εταιρειών όπως οι Delusions of Grandeur, House of Disco, Gamm, Basic Fingers, Kampana και το προσωπικό του label, Vive La Musique.

O Aroop έχει παρουσιάσει dj set ζωντανά σε πέντε ηπείρους και σε πάνω από σαράντα πόλεις, ενώ ως resident dj έχει εργαστεί στο Λονδίνο, τη Γενεύη και το Τόκιο. Όπως συμβαίνει με τις παραγωγές του, τα dj set έχουν έντονο το στοιχείο της μουσικής του προσωπικότητας. Η θέση του ως ενός γνωστού και επιδραστικού dj της global music είναι ξεκάθαρη μετά και τις διεθνείς συνεργασίες του με τον Gilles Peterson, τους πρωτοπόρους του deep house στη Freerange Records, τους Cο-ΟP κορυφαίους της σκηνής του broken beat, κ.ά.

Το 2018, ο Aroop Roy ξεκίνησε την προσωπική δισκογραφική εταιρεία Vive La Musique με μια επίσημη επανέκδοση και ένα rework μια σπάνιας Zouk μελωδίας από τη δεκαετία του ’80, ενώ συνέχισε με τον πιανίστα από το Κονγκό, Sammy Massamba. BBC Radio 1, Mixmag, DJ Mag, Rush Hour, Phonica και τα chart του Juno, παρουσιάζουν και φιλοξενούν τις παραγωγές του, αποσπώντας airplay, άριστες κριτικές και υψηλές θέσεις σε ψηφιακές πωλήσεις.

https://arooproy.bandcamp.com/

http://soundcloud.com/aroop-roy

Το «Kosmos Lab» μεταδίδεται κάθε Σάββατο 24:00-02:00, σε επιμέλεια Κώστα Αλαγιάννη και Κωνσταντίνου Παντζόγλου. 

Η μουσική που ακούει ο Kosmos!