Ο Buscemi από το Βέλγιο στο «Kosmos Lab» | Σάββατο 06.02.2021

Ο Buscemi από το Βέλγιο στο «Kosmos Lab» | Σάββατο 06.02.2021

Ο Buscemi από το Βέλγιο

στο «Kosmos Lab»

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021, στις 24:00

Το σύγχρονο groove των πόλεων του κόσμου, κάθε Σάββατο, ακριβώς τα μεσάνυχτα, στο Kosmos 93,6 & 107. Μουσικοί, DJ, producers, beatmakers & remixers από την Ελλάδα και το εξωτερικό φτιάχνουν ένα δίωρο mixset αποκλειστικά για το Kosmos.

Από το 1996, ο Dirk Swartenbroekx από το Βέλγιο παράγει funky δίσκους με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Buscemi, καθώς ο Steve Buscemi είναι ένας από τους αγαπημένους του ηθοποιούς!

Το στιλ του δύσκολα ταξινομείται. Το εκλεκτικό του γούστο περιλαμβάνει ήχους και φόρμες bossa, jazz, house, brazilian grooves, afrobeat, balkan, drum ‘n bass και dub. Κυκλοφόρησε ως τώρα επτά ολοκληρωμένα σόλο άλμπουμ, τρία άλμπουμ με τον Ιταλό πιανίστα και συνθέτη Michel Bisceglia και ένα άλμπουμ με τον Ιταλό τραγουδιστή Rocco Granata (Rocco con Buscemi).

Το ρυθμικό στίγμα του Buscemi ξεπηδά μέσα από ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών –αυτή άλλωστε είναι μια από τις ιδιαίτερες ικανότητές του– και είναι εύκολα αναγνωρίσιμο. Η φήμη του ως remixer χτίστηκε με περισσότερες από 50 μίξεις και reworks σε ρεπερτόριο των Melanie Gardot, Madredeus, Hooverphonic, Calexico και άλλων.

Τα DJ set του, αλλά και οι εμφανίσεις του με πλήρες σχήμα (ως Squadra Bossa) σε περισσότερες από 40 χώρες ως τώρα, περιλαμβάνουν afro, bossa, house, electro, balkan beats, dub και drum ‘n bass.

Το «Kosmos Lab» μεταδίδεται κάθε Σάββατο 24:00-02:00, σε επιμέλεια Κώστα Αλαγιάννη και Κωνσταντίνου Παντζόγλου. Συνέχεια με, Jahman Dub, Palov, El Buho, Nicola Conte, DJ Dolores, Gilles Peterson, Wax Tailor, Santi & Tugce κ.ά.

Η μουσική που ακούει ο Kosmos!