Ο διαγωνισμός Green Ideas Greece 2021 στην εκπομπή «Προσφέρω» του Πρώτου Προγράμματος...

Ο διαγωνισμός Green Ideas Greece 2021 στην εκπομπή «Προσφέρω» του Πρώτου Προγράμματος 12.06.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Προσφέρω»

Με την Αθηνά Γιόγιακα

 

Ραντεβού στο Πρώτο Πρόγραμμα κάθε Σάββατο, στις 15:00

για ένα ενημερωτικό ταξίδι στον όμορφο κόσμο της προσφοράς

Η εκπομπή «Προσφέρω» που μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα κάθε Σάββατο στις 15:00 και αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, δίνει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα συνολικά.

Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 12 Ιουνίου 2021, στις 15:00
Ο διαγωνισμός Green Ideas Greece 2021
στην εκπομπή «Προσφέρω»
του Πρώτου Προγράμματος
 

Ο Σωτήρης Πετρόπουλος, συντονιστής του διαγωνισμού πράσινων ιδεών Green Ideas Greece 2021 και συν-ιδρυτής του HIGGS, είναι προσκεκλημένος της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021, στις 15:00 από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

Ο Σωτήρης Πετρόπουλος μιλά με την Αθηνά Γιόγιακα για το διαγωνισμό πράσινων ιδεών «Green Ideas Greece 2021», ο οποίος έλαβε χώρα φέτος για δεύτερη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο του βαλκανικού διαγωνισμού «Balkan Green Ideas» που διοργανώνεται τα τελευταία 8 χρόνια από το Balkan Green Foundation. Εξηγεί πως το Balkan Green Ideas υποστηρίζει καινοτόμες ιδέες πράσινης ή/και κοινωνικής επιχειρηματικότητας, ενεργοποιώντας ομάδες να εξελίξουν ιδέες που χρησιμοποιούν τοπικούς πόρους και δίκτυα και πως ο διαγωνισμός αποσκοπεί στο να συνδράμει στη δημιουργία βιώσιμων συνεργασιών μεταξύ των χωρών των Βαλκανίων. Αναλύει τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί μια ιδέα ή ένα εγχείρημα για να υποβληθεί στον διαγωνισμό, τις κατηγορίες διαγωνιζόμενων ιδεών, καθώς και τα κριτήρια αξιολόγησης των προτάσεων. Αναφέρεται, επίσης, στις φετινές νικήτριες ομάδες και στα έπαθλα που έλαβαν ώστε να ενδυναμώσουν τις ικανότητές τους για την υλοποίηση των στόχων τους και να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Βαλκανικό Διαγωνισμό.

Τέλος, συζητά για το έργο και τις δράσεις του «HIGGS» μιας πρωτοβουλίας με στόχο την ενδυνάμωση μη κερδοσκοπικών οργανώσεων (ΜΚΟ) που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα μέσα από εξειδικευμένα εκπαιδευτικά και συμβουλευτικά υποστηρικτικά προγράμματα και δράσεις,

Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής: Αθηνά Γιόγιακα

Info

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021, ώρα 15:00

Εκπομπή: «Προσφέρω»

Σωτήρης Πετρόπουλος, συντονιστής του διαγωνισμού πράσινων ιδεών Green Ideas Greece 2021 και συν-ιδρυτής του HIGGS

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

www.facebook.com/voiceofgreece.ert