Ο DJ Gramophone Soul από το Εδιμβούργο στο «Kosmos Lab» | Σάββατο...

Ο DJ Gramophone Soul από το Εδιμβούργο στο «Kosmos Lab» | Σάββατο 11.12.2021

Ο DJ Gramophone Soul από το Εδιμβούργο
στο «Kosmos Lab»

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021, στις 24:00

Το σύγχρονο groove των πόλεων του κόσμου, κάθε Σάββατο ακριβώς τα μεσάνυχτα, στο Kosmos 93,6 & 107. Μουσικοί, DJ, producers, beatmakers και remixers από την Ελλάδα και το εξωτερικό φτιάχνουν ένα δίωρο mixset αποκλειστικά για το Kosmos.

O DJ Gramophone Soul κατάγεται από την Ιρλανδία, έχει έδρα το Εδιμβούργο και φημίζεται για τις παραγωγές και τα remix του σε funk, soul, hip hop, DnB, breakbeat και house ρυθμούς.

Πώς περιγράφεται το εύρος των επιρροών που διαμόρφωσαν το στυλ του; Φανταστείτε έναν ηχητικό τόπο όπου συναντιούνται το groove της εμβληματικής funk κολεκτίβας του είδους P-Funk (Parliament-Funkadelic), οι ανησυχίες του Chuck D (των Public Enemy) και το πνεύμα της Aretha Franklin. Ο Gramophone Soul ξεκίνησε επικεντρωμένος στo house, με το alter ego του, DJ Tweek. Σύντομα τον κέρδισε η funk/soul/hip hop και τo πλήθος των remix του, που αποτελούν μια αναδρομή σε χρυσές εποχές της σύγχρονης μουσικής, του έχει αποφέρει σήμερα μια τεράστια βιβλιοθήκη ρυθμών και ήχων. Χρησιμοποιεί κυρίως beat παλιάς σχολής, funky γραμμές μπάσου και στοιχεία λουσάτης soul. Το επερχόμενο προσωπικό, ντεμπούτο, album του είναι το «For Your Soul» και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2022.
Ο Gramophone Soul προτάθηκε και υποστηρίχθηκε από δυνατά ονόματα της μουσικής βιομηχανίας στη Βρετανία, όπως ο παραγωγός Krafty Kuts και ο Craig Charles (BBC Radio 6), με αποτέλεσμα τα ηχογραφήματα που χειροτεχνεί να απολαμβάνουν πλέον άφθονο airplay και στα ραδιοφωνικά προγράμματα του BBC.

Το «Kosmos Lab» μεταδίδεται κάθε Σάββατο 24:00-01:00, σε επιμέλεια του Κώστα Αλαγιάννη. Συνέχεια με Larry Gus, DJ Dook, Billa Qause κ.

Όλος ο Kosmos σ’ ένα ραδιόφωνο!