Ο DJ Marble από την Αθήνα στο «Kosmos Lab» | Σάββατο 09.04.2022

Ο DJ Marble από την Αθήνα στο «Kosmos Lab» | Σάββατο 09.04.2022

Ο DJ Marble από την Αθήνα στο «Kosmos Lab»

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 9 Απριλίου 2022, στις 24:00

Το μουσικό ταξίδι του DJ Marble (κατά κόσμον Γιώργου Στεργίου) ξεκίνησε ανάμεσα σε κούτες με βινύλια. Αυτά ήταν που το 1993 του έδωσαν υλικό για τις πρώτες του μίξεις. Δύο χρόνια αργότερα ξεκίνησε την επίσημη ενασχόλησή του με τη μουσική παραγωγή και, επηρεασμένος από την επιτυχία που γνώριζε τότε η ραπ, δημιούργησε το δικό του πειραματικό group, τους Quark Breakers. Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 συνεργάστηκε με τους Βαβυλώνα ως συνιδρυτής, τους Active Member ως DJ και τις ΑΝΞΛΚΤΣ ΕΠΙΠΕΔΕΣ ΔΙΝΕΣ ως παραγωγός και turntablist. Την ίδια περίοδο ξεκίνησε και τα πρώτα Open Turntablism Events. Τη δεκαετία του 2000 εντάχθηκε στους Happy Dog Project και στους Αντώνης Λιβιεράτος and the Bl.ob, ενώ συνίδρυσε το πειραματικό σχήμα Musicaholiks και στα τέλη της δεκαετίας κατέληξε οριστικά στα είδη που τον ενδιαφέρουν: funk, jazz, soul, rap και trip-hop. Από αυτά κυρίως συνθέτει ακόμα και σήμερα το προσωπικό του ύφος.

Το 2014, έπειτα από 17 χρόνια παύσης, επέστρεψε στους Βαβυλώνα ως DJ Κύρος. Δισκογραφικά μετρά πάνω από 35 συμμετοχές, ενώ παράγει ασταμάτητα μουσική από το 1995 μέχρι και σήμερα. Το 2017 συνεργάστηκε με την Sugahspank! σε μια σειρά από DJ Live Sets/Performances και τους Happy Dog Project. Τα τελευταία χρόνια κάνει προσεγμένα DJ sets σε αυτόνομα events και ως support act σε καλλιτέχνες όπως ο DJ Shadow και ο Grandmaster Flash. Από το 2019 συνεργάζεται με την Daphne BlueBird, τον BNC, τον Blend Mishkin και τον MCD σε live, DJ sets, κοινές μουσικές παραγωγές και remix, ενώ ετοιμάζει τον προσωπικό του δίσκο. Διδάσκει ιστορία του hip-hop στο El Sistema Greece και τεχνικές scratching και μουσικής παραγωγής σε παιδιά έως 14 ετών στο School of Hip-Hop, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Τον Ιούλιο του 2021, συμμετείχε με τον Blend Mishkin, την 70μελή ορχήστρα και το χορωδιακό σύνολο του El Sistema Greece, υπό την διεύθυνση του μαέστρου José Angel Salazar Marin, στο «World A Music», στο Ηρώδειο.

 

Το σύγχρονο groove των πόλεων του κόσμου, κάθε Σάββατο ακριβώς τα μεσάνυχτα, στο Kosmos 93,6 & 107. Μουσικοί, DJ, producers, beatmakers και remixers από την Ελλάδα και το εξωτερικό φτιάχνουν ένα δίωρο mixset αποκλειστικά για το Kosmos.

Το «Kosmos Lab» μεταδίδεται κάθε Σάββατο 24:00-01:00, σε επιμέλεια του Κώστα Αλαγιάννη. Συνέχεια με Jazzanova, Synapson, Vito Lalinga, DJ Marble, Osunlada κ.ά.

Όλος ο κόσμος σ’ ένα ραδιόφωνο!