Ο DJ Marble από την Αθήνα στο «Kosmos Lab» | Σάββατο 26.06.2021

Ο DJ Marble από την Αθήνα στο «Kosmos Lab» | Σάββατο 26.06.2021

Ο DJ Marble από την Αθήνα
στο «Kosmos Lab»

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 26 Ιουνίου 2021, στις 24:00

Το σύγχρονο groove των πόλεων του κόσμου, κάθε Σάββατο ακριβώς τα μεσάνυχτα στο Kosmos 93,6 & 107. Μουσικοί, DJ, producers, beatmakers και remixers από την Ελλάδα και το εξωτερικό, φτιάχνουν ένα δίωρο mixset αποκλειστικά για το Kosmos*.

Ο DJ Marble από την Αθήνα είναι καλεσμένος στο «Kosmos Lab», το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021, στις 24:00. Το μουσικό ταξίδι του DJ Marble (κατά κόσμον Γιώργου Στεργίου) ξεκίνησε ανάμεσα σε κούτες με βινύλια. Αυτά ήταν που το 1993 τού έδωσαν το υλικό για τις πρώτες του μίξεις. Δύο χρόνια αργότερα ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη μουσική παραγωγή. Ταυτόχρονα δημιούργησε το δικό του πειραματικό γκρουπ, τους Quark Breakers. Δισκογραφικά, από το 1995 έως σήμερα, έχει περισσότερες από 35 συμμετοχές σε κυκλοφορίες κάθε είδους, ενώ παράγει ασταμάτητα μουσική.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90, ο DJ Marble συνεργάστηκε με τρία ακόμα γκρουπ: τους Βαβυλώνα ως συν-ιδρυτής με το ψευδώνυμο DJ Κύρος, τους Active Member ως DJ και τις ΑΝΞΛΓΚΤΣ ΕΠΙΠΕΔΕΣ ΔΙΝΕΣ ως παραγωγός και turntablist. Την ίδια περίοδο δημιούργησε τη δική του ομάδα μουσικής παραγωγής, την Timecode Creations, και ξεκίνησε να διοργανώνει τα Open Turntablism Events. Τη δεκαετία του 2000 εντάχθηκε στους Happy Dog Project, στους Antonis Livieratos and The B.L.OB, ενώ παράλληλα δημιούργησε το πειραματικό σχήμα Musicaholiks.

Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει προσεγμένα DJ sets σε αυτόνομα events και ως support act σε καλλιτέχνες όπως ο DJ Shadow και ο Grandmaster Flash. Από το 2019 συνεργάζεται με την Daphne BlueBird, τον BnC, τον Blend Mishkin και τον MCD σε μια σειρά από live, DJ sets, κοινές μουσικές παραγωγές και remix, ενώ παράλληλα ετοιμάζει τον προσωπικό του δίσκο. Μαζί με τον Blend Mishkin, τον BnC Disco Vampire και τον BasementRats διδάσκει στο El Sistema Greece την ιστορία του hip-hop, καθώς και τεχνικές scratching και μουσικής παραγωγής σε παιδιά 10 έως 14 ετών στο School of Hip-Hop που πραγματοποιείται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

*Το «Kosmos Lab» μεταδίδεται κάθε Σάββατο 24:00-02:00, σε επιμέλεια Κώστα Αλαγιάννη και Κωνσταντίνου Παντζόγλου. Συνέχεια με Nostalgia 77, Boogat, El Buho, DJ Dolores, Gilles Peterson, Wax Tailor, Santi & Tugce κ.ά.

Όλος ο Kosmos σ’ ένα ραδιόφωνο!