Ο DJ Trujillo από το Βερολίνο στο «Kosmos Lab» | Σάββατο 04.12.2021

Ο DJ Trujillo από το Βερολίνο στο «Kosmos Lab» | Σάββατο 04.12.2021

Ο DJ Trujillo από το Βερολίνο  
στο «Kosmos Lab»
Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021, στις 24:00

Το σύγχρονο groove των πόλεων του κόσμου, κάθε Σάββατο ακριβώς τα μεσάνυχτα, στο Kosmos 93,6 & 107. Μουσικοί, DJ, producers, beatmakers και remixers από την Ελλάδα και το εξωτερικό φτιάχνουν ένα δίωρο mixset αποκλειστικά για το Kosmos.

Ύστερα από ένα σύντομο πέρασμα από το Λονδίνο, ο DJ, παραγωγός και συλλέκτης δίσκων από τη Merida της Βενεζουέλας, με το όνομα Trujillo, μετοίκησε στο Βερολίνο για να μεταφέρει εκεί τους τροπικούς house ρυθμούς της δεκαετίας του ’80 σε συνδυασμό με μία άρτια αίσθηση soul και disco groove. Σκοπός του Trujillo, η δημιουργία και κυκλοφορία παραγωγών προορισμένων για τις χορευτικές πίστες του πλανήτη.

Το 1995 ο Trujillo έφτιαξε στη Βενεζουέλα το σχήμα Dioslepague (funk/disco/electronica), το 2003 μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου στο ιστορικό κλαμπ της Oxford Street «Plastic People» αφιερώθηκε στον disco house ήχο. Επέστρεψε στο Καράκας και κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ «Daltonic Now!» αποσπώντας τέσσερα Pepsi Music Awards. Συμμετείχε σε μεγάλα φεστιβάλ με headliners τους Kraftwerk, τον Moby και τους Jamiroquai και συνεργάστηκε με την κολεκτίβα Jazzanova στο Καράκας. Η μακροχρόνια συνεργασία του με τον Claas Brieler από τους Jazzanova τον έφερε μόνιμα στο Βερολίνο. Η πλούσια παραγωγή του περιλαμβάνει remixes, edits, και συλλογές, όπως αυτή που αναμένεται να κυκλοφορήσει με υλικό από τις Βαλεαρίδες.

O DJ Trujillo βρίσκεται πίσω και από την ετικέτα TrueClass Records μέσω της οποίας επανεκδίδει πρωτότυπο υλικό από το μουσικό παρελθόν της Βενεζουέλας. Άλλωστε, στην πατρίδα του τα βινύλια ήταν κομμάτι της καθημερινότητας σε ένα καλλιτεχνικό σπίτι, όπου ο πατέρας είχε μια τεράστια ροκ συλλογή και ο παππούς της οικογένειας καθιέρωσε την ακρόαση δίσκων κλασικής μουσικής, ενώ δημιούργησε και το πρώτο μουσείο σύγχρονης τέχνης της πόλης του!

Το Kosmos Lab μεταδίδεται κάθε Σάββατο 24:00-01:00, σε επιμέλεια του Κώστα Αλαγιάννη. Συνέχεια με Larry Gus, Gramophone Soul, DJ Dook, Billa Qause κ.α.

Όλος ο Kosmos σ’ ένα ραδιόφωνο!