Ο Γιάννης Χατζήμπεης στην εκπομπή «Προσφέρω» του Πρώτου Προγράμματος 31.10.2020

Ο Γιάννης Χατζήμπεης στην εκπομπή «Προσφέρω» του Πρώτου Προγράμματος 31.10.2020

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Προσφέρω»
Με την Αθηνά Γιόγιακα

 

Ραντεβού στο Πρώτο Πρόγραμμα κάθε Σάββατο, στις 15:00,

για ένα ενημερωτικό ταξίδι στον όμορφο κόσμο της προσφοράς

Η εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος, «Προσφέρω», που μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις 15:00 και αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, δίνει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα συνολικά. Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020, στις 15:00
Ο Γιάννης Χατζήμπεης στην εκπομπή «Προσφέρω»
 

Ο Γιάννης Χατζήμπεης, εμπνευστής και ο ιδρυτής της πλατφόρμας GIVE & FUND, αθλητής Παραολυμπιακών, ομιλητής παρακίνησης, γνωστός και ως Ironman, είναι προσκεκλημένος της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020, στις 15:00, από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

Ο Γιάννης Χατζήμπεης είναι ένας απλός άνθρωπος που, όπως λέει ο ίδιος, είχε την ατυχία ή την τύχη να γεννηθεί με μια αναπηρία στο αριστερό του χέρι. Αυτό δεν τον εμπόδισε ούτε στιγμή να γίνει ένας φωτεινός άνθρωπος-πρότυπο. Έχει σημειώσει σπουδαία αθλητικά επιτεύγματα, όντας ο πρώτος Έλληνας αθλητής με αναπηρία που ολοκλήρωσε τον μαραθώνιο τριάθλου Ironman. Παράλληλα, έχει διαγράψει επιτυχημένη επαγγελματική πορεία στο marketing στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μαζί με την Αθηνά Γιόγιακα συζητάει πώς επέλεξε από νωρίς να μη σταθεί στην αναπηρία του, αλλά να είναι στην πλευρά των ευτυχισμένων και των δραστήριων. Μοιράζεται την εμπειρία του από τα αθλητικά του επιτεύγματα, μεταξύ των οποίων ο διάπλους του Τορωναίου Κόλπου στη Χαλκιδική, η συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996 και ο τρίαθλος Ironman, που αποτέλεσε το έναυσμα για την ταινία «Τα όριά μας», μιας ταινίας με χιούμορ για το άθλημα του γονιού, του παιδιού και του τριάθλου. Ο Γιάννης Χατζήμπεης εξηγεί πώς εμπνεύστηκε το Αιγαίαθλον, μια μαραθώνια κολυμβητική σκυταλοδρομία από το Σούνιο μέχρι τη Μήλο.

Επίσης, μιλάει για τους τρόπους στήριξης προς τους αθλητές με αναπηρίες και την ελληνική διαδικτυακή πλατφόρμα crowdfunding Give & Fund, που σχεδιάστηκε για να προσφέρει  με απλό, οικονομικό, ασφαλή και διαφανή τρόπο τη δυνατότητα συλλογής χρημάτων σε ανθρώπους και οργανισμούς που θέλουν να υποστηρίξουν στόχους, όνειρα και ανάγκες με αξιοπρεπή και τίμιο τρόπο.

Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής: Αθηνά Γιόγιακα

Info

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020, ώρα 15:00

Εκπομπή: «Προσφέρω»

Γιάννης Χατζήμπεης, αθλητής Παραολυμπιακών, εμπνευστής και ιδρυτής της πλατφόρμας GIVE & FUND και ομιλητής παρακίνησης

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

www.facebook.com/voiceofgreece.ert