Ο καθηγητής Θεοδόσης Τάσιος «Τιμής Ένεκεν» στο Τρίτο Πρόγραμμα 08.04.2017

Ο καθηγητής Θεοδόσης Τάσιος «Τιμής Ένεκεν» στο Τρίτο Πρόγραμμα 08.04.2017

Ο καθηγητής Θεοδόσης Τάσιος «Τιμής Ένεκεν»

στο Τρίτο Πρόγραμμα

Σάββατο 8 Απριλίου 2017, ώρα 13:00-14:30

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Η παιδεία είναι μια γιγαντιαία ζωτική ανάσα της κοινωνίας: εισπνέει το παρελθόν και εκπνέει το μέλλον» ~Θεοδόσης Τάσιος

Το Τρίτο Πρόγραμμα φιλοξενεί αυτό το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 και ώρα 13:00, τον ακαδημαϊκό, καθηγητή, διανοητή και συγγραφέα Θεοδόση Τάσιο, μέσα από την εκπομπή «Τιμής Ένεκεν», που επιμελείται και παρουσιάζει ο Δαυίδ Ναχμίας.

Πλήρης σημαντικών τιμητικών διακρίσεων, στην ένατη δεκαετία της ζωής του, βαθιά ευαισθητοποιημένος σε κοινωνικά και φιλοσοφικά θέματα, πολυγραφότατος και δεινός κοινωνικός επόπτης, αναλύει με τον διεισδυτικό λόγο του τα φαινόμενα που ταλανίζουν την ελληνική ζωή.

Με μεγάλη διεθνή αναγνώριση ο καθηγητής Θεοδόσης Τάσιος, έχει υπογράψει την τεχνική πλευρά μεγάλου αριθμού εμβληματικών δημόσιων έργων, όπως η κινητή γέφυρα του Ευρίπου (η οποία στην εποχή της κατασκευής της ήταν η μοναδική συρταρωτή γέφυρα στον κόσμο), υπηρέτησε σε υψηλές θέσεις διεθνών οργανισμών και επιστημονικών ενώσεων του κατασκευαστικού κλάδου.

Η έρευνα και η επιστημονική του δραστηριότητα εντοπίζεται κυρίως στον αντισεισμικό σχεδιασμό, στη διατήρηση των μνημείων και τη φιλοσοφία της τεχνολογίας.

Έρευνα-παραγωγή-παρουσίαση: Δαυίδ Ναχμίας.

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα!

 Info:Σάββατο 8 Απριλίου 2017, ώρα 13:00-14:30

Εκπομπή: «Τιμής Ένεκεν»Θεοδόσης Τάσιος

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma