Ο Keno από το Αμβούργο στο «Kosmos Lab» 28.11.2020

Ο Keno από το Αμβούργο στο «Kosmos Lab» 28.11.2020

Ο Keno από το Αμβούργο

στο «Kosmos Lab»

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020, στις 24:00

Το σύγχρονο groove των πόλεων του κόσμου, κάθε Σάββατο ακριβώς τα μεσάνυχτα στο Kosmos 93,6 & 107. Μουσικοί, DJ, producers, beatmakers & remixers από την Ελλάδα και το εξωτερικό, φτιάχνουν ένα δίωρο mixset αποκλειστικά για το Kosmos.

Keno είναι το πρόσφατο downtempo project του γνωστού παραγωγού David Hanke, επί σειρά ετών DJ του φημισμένου Mojo Club στο Βερολίνo.

Τρία επιτυχημένα project μετράει ήδη ο Hanke:  Renegades of Jazz, με afro-jazz funk, το αφρο-φουτουριστικό Dem Juju Poets, και το tropical  Mankoora. Ως Keno, ξεκίνησε το 2018, μέσα από την Agogo Records από το Αννόβερο, επέστρεψε στις ηλεκτρονικές του καταβολές και αξιοποίησε μουσικά την ιδιαίτερη αγάπη του για τους downtempo ρυθμούς του 21ου αιώνα.
Γεννημένος το 1977, ο David Hanke έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην Τανζανία. Επιστρέφοντας στη χώρα των γονιών του τη Γερμανία και εμπνευσμένος από συγκροτήματα της γενιάς του όπως Soundgarden, Pearl Jam, Screaming Trees, αρχίζει να παίζει κιθάρα, να μακραίνει τα μαλλιά του και να συμμετέχει σε διάφορα συγκροτήματα. Σταδιακά, ανακάλυψε το funk, τα breakbeats και τη σύγχρονη κουλτούρα του sampling. Το Renegades Of Jazz ήταν η πρώτη του δυνατότητα να εκφραστεί μουσικά. Ακολούθησαν κυκλοφορίες πολλών single, επτά άλμπουμ και πάνω από 100 Renegades Of Jazz remixes για γνωστούς καλλιτέχνες. Στο εγχείρημα με το όνομα Keno, ο David Hanke εκφράζεται με μια ονειρική αισθητική, εκπέμπει ακουστική οικειότητα και μοντέρνα νοσταλγία.  

*Το «Kosmos Lab» μεταδίδεται κάθε Σάββατο 24:00-02:00, σε επιμέλεια Κώστα Αλαγιάννη και Κωνσταντίνου Παντζόγλου. Συνέχεια με DJ Inko, Palov, El Buho, Little Louie Vega, DJ Dolores, Gilles Peterson κ.ά.

Η μουσική που ακούει ο Kosmos!