Ο Μαργαρίτης Σχοινάς στο Πρώτο Πρόγραμμα

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς στο Πρώτο Πρόγραμμα

«Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο»

Αποκλειστική συνέντευξη του Μαργαρίτη Σχοινά,

στο Πρώτο Πρόγραμμα

Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 11:00-12:00

Ζωτικής σημασίας ζητήματα σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και την ΝΑ Μεσόγειο και σημαντικοί καλεσμένοι παρελαύνουν από τα μικρόφωνα της εκπομπής διεθνών και ευρωπαϊκών θεμάτων του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΑ «Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο».

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020, στις 11.00, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς αναλύει, αποκλειστικά, στον Πολυδεύκη Παπαδόπουλο το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο που προτείνει η Επιτροπή, καθώς και το τι αναμένεται από την επικείμενη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής (1-2 Οκτωβρίου).

Στην ίδια εκπομπή, ο επί σειρά ετών ανταποκριτής ελληνικών ΜΜΕ στην Ιταλία και συγγραφέας Δημήτρης Δεληολάνης, μιλά για τα συμπεράσματα που εξάγονται αναφορικά με την πολιτική κατάσταση στην Ιταλία, μετά τα αποτελέσματα των κρίσιμων περιφερειακών εκλογών και το δημοψήφισμα της 20ης Σεπτεμβρίου.

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στις 11:00, η εκπομπή θα αναφερθεί στις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τα κρίσιμα διπλωματικά ζητήματα που αφορούν τη χώρα μας αυτή την εποχή, αναλύοντας την επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα Μάικλ Πομπέο, τη δρομολόγηση διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας-Τουρκίας και την τοποθέτηση αυτών των ζητημάτων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καλεσμένος είναι ο Πρέσβης ε.τ. και συγγραφέας έργων για τις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας Αλέξανδρος Μαλλιάς.

Η εκπομπή μεταφέρεται επίσης, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (HAE), για να συνομιλήσει με τον Σπύρο Πλακούδα, Επικ. Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικής στο Αmerican University in Dubay στην Rabdan Academy. Θέμα της συζήτησης οι ανακατατάξεις που δημιουργούνται στον ευρύτερο χώρο της Μ. Ανατολής, με την αναγνώριση του Ισραήλ από σειρά Αραβικών κρατών, με πρώτα τα ΗΑΕ, καθώς και η διεύρυνση της πολιτικής και στρατιωτικής συνεργασίας της Ελλάδας με τη χώρα αυτή.

Σύνταξη-παρουσίαση: Πολυδεύκης Παπαδόπουλος

Info

Σάββατο 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 11:00-12:00

«Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο»

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert