Ο Nicolas Repac από την Αλπμί της Γαλλίας στο «Kosmos Lab» | Σάββατο...

Ο Nicolas Repac από την Αλπμί της Γαλλίας στο «Kosmos Lab» | Σάββατο 13.03.2021

Ο Nicolas Repac από την Αλπμί της Γαλλίας
στο «Kosmos Lab»
Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 13 Μαρτίου 2021, στις 24:00

Ο τζαζ κιθαρίστας και παραγωγός Nicolas Repac από την Αλπμί της Γαλλίας είναι ο καλεσμένος του Kosmos Lab, το Σάββατο 13 Μαρτίου 2021. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο δημιουργό ηλεκτρονικής μουσικής με jazz/world προσανατολισμό. Συσσωματώνει δείγματα από αυθεντική jazz, πρωτόλειο blues και άλλα είδη της world music και δικά του συνθετικά και κιθαριστικά μέρη.
Οι επιρροές του προέρχονται από τη jazz των 20’s και τους εμβληματικούς Carl Stalling και Raymond Scott και από τη σκηνή της Gypsy jazz. Στις προσωπικές του δουλειές «κοιτάζει» τη jazz υπό το πρίσμα της electronica. Στα τριάντα του άρχισε να αξιοποιεί την κιθαριστική παιδεία του και να εργάζεται ως jazz κιθαρίστας και παραγωγός.
Ο Repac είναι συλλέκτης ήχων και διασώστης της μουσικής μνήμης. Το 2015 επιμελήθηκε τη συλλογή «Prophet», η οποία είναι αφιερωμένη στην καταγραφή σπάνιας και δυσεύρετης παραδοσιακής μουσικής από πολλά σημεία του πλανήτη φανερώνοντας για μια ακόμη φορά τη δειγματοληπτική του τέχνη. Η Le Monde άλλωστε τον χαρακτήρισε «δειγματοληπτικό αλχημιστή».
Τρία είναι τα ολοκληρωμένα άλμπουμ του: Swing-Swing (2005), Black Box (2013) και το Rhapsodic (2021). Τα μεγάλα κενά ανάμεσα στις κυκλοφορίες των άλμπουμ καλύπτονται με έρευνα και ταξίδια προς ανεύρεση φωνών, ρυθμών και ηχητικών χρωμάτων.
Το προσωπικό studio του Nicolas Repac είναι γεμάτο από μουσικά βιβλία, σουβενίρ ταξιδιών, αναλογικά συνθεσάιζερ, παραδοσιακά κρουστά από το Μπενίν, ένα Μογγολικό morin khuur και άλλα σπάνια όργανα του κόσμου.

Το «Kosmos Lab» μεταδίδεται κάθε Σάββατο 24:00-02:00, σε επιμέλεια Κώστα Αλαγιάννη και Κωνσταντίνου Παντζόγλου. Συνέχεια με St Germain, The Bongo Hop, El Buho, DJ Dolores, Gilles Peterson, Wax Tailor, Santi & Tugce, Palov κ.α.

Η μουσική που ακούει ο Kosmos!