«Ο πιερότος» του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη στο Τρίτο Πρόγραμμα 11.02.2018

«Ο πιερότος» του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη στο Τρίτο Πρόγραμμα 11.02.2018

«Ένα διήγημα, μια ανάσα…» στο Τρίτο

«Ο πιερότος» του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη
Κυριακή της Απόκρεω 11 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 16:30 – 17:00

Το διήγημα του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, «Ο πιερότος», έχουν την ευκαιρία να ακούσουν οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος στην εκπομπή «Ένα διήγημα, μια ανάσα…», που μεταδίδεται την Κυριακή της Απόκρεω 11 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 16:30.

Το διήγημα δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 9 Μαΐου 1929 στο περιοδικό «Μπουκέτο», το λαϊκό ποιοτικό περιοδικό όπου ο λογοτέχνης δημοσίευσε το μεγαλύτερο μέρος των διηγημάτων του και με το οποίο συνεργαζόταν από το πρώτο τεύχος, ώς το τέλος της ζωής του, αν και με μεγάλα διαστήματα διακοπής της συνεργασίας.

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά του διηγήματα που αναδεικνύουν την ψυχογραφική του ικανότητα, την επιμονή του στη λεπτομέρεια, την ενδόμυχη σχέση του με την εσωτερική ζωή των ηρώων αλλά και τις συναισθηματικές  ανάγκες του αναγνώστη των έργων του.

Μια ανεκπλήρωτη ερωτική ιστορία ενός  γοητευτικού νεαρού κοριτσιού με έναν πιερότο και με φόντο την Αποκριά του περασμένου αιώνα, που όμως διατηρείται ανέπαφη μέσα στο χρόνο, αποδεικνύοντας πως τίποτα δεν πεθαίνει πραγματικά όσο διατηρείται ζωντανό στις καρδιές των ανθρώπων.

Δραματοποιημένη αφήγηση-επιμέλεια: Ολύνα Ξενοπούλου.

Επεξεργασία ήχου-τεχνική επιμέλεια: Κατερίνα Λαπαδάκη.

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9!

Info:

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 16:30-17:00

Εκπομπή: «Ένα διήγημα, μία ανάσα…»

«Ο πιερότος» του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma