Ο ποιητής Αντώνης Φωστιέρης στο Δεύτερο Πρόγραμμα 18-22.03.2019

Ο ποιητής Αντώνης Φωστιέρης στο Δεύτερο Πρόγραμμα 18-22.03.2019

«Η φωνή των ποιητών»

στο Δεύτερο Πρόγραμμα

«Ο ποιητής της εβδομάδας: Αντώνης Φωστιέρης»

Μετά την πολύ επιτυχημένη ολοκλήρωση του «Θεατρικού αναλογίου», από τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, το Δεύτερο Πρόγραμμα εντάσσει στο πρόγραμμά του νέα πρωτότυπα αφιερωματικά δίλεπτα ποίησης. Πρόκειται για μια παραγωγή  του ραδιοφωνικού σταθμού της Φωνής της Ελλάδας, όπου κάθε εβδομάδα  είναι αφιερωμένη σ’  έναν σύγχρονο ή κλασικό  Έλληνα ποιητή, ενώ δεν απουσιάζουν και οι ποιητές της Διασποράς.

Οι ίδιοι οι ποιητές, επιμελούνται τις ραδιοφωνικές ερμηνείες, απαγγέλοντας έργα της επιλογής τους. Παράλληλα, τα ποιήματα για πρώτη φορά «ντύνονται» με πρωτότυπη μουσική, που δημιουργήθηκαν ειδικά για το σκοπό αυτό στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Η εβδομάδα 18 έως 22 Μαρτίου 2019 είναι αφιερωμένη στον ποιητή, συγγραφέα και δημοσιογράφο Αντώνη Φωστιέρη.

Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση και μουσική επιμέλεια είναι από τη Μαρία Ρεμπούτσικα, ενώ τα ποιήματα του διαβάζει ο ίδιος ο ποιητής.

Ο Αντώνης Φωστιέρης είναι από τους σημαντικότερους ποιητές τηςΓενιάς του ’70.  Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Η ποίησή του έχει τιμηθεί με πολλά λογοτεχνικά βραβεία, ανάμεσά τους το Κρατικό Βραβείο Ποίησης, για τη συλλογή «Πολύτιμη Λήθη», το 2004, και το Βραβείο Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών, για το σύνολο του έργου του, το 2010.

«Ο ποιητής της εβδομάδας» θα  μεταδίδεται από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 11 το πρωί και σε επανάληψη στις 6 το απόγευμα από τη συχνότητα του Δεύτερου Προγράμματος της ΕΡΑ.