Ο ποιητής Δημήτρης Αγγελής στη «Φωνή της Ελλάδας» 27.01-02.02.2020

Ο ποιητής Δημήτρης Αγγελής στη «Φωνή της Ελλάδας» 27.01-02.02.2020

Η φωνή των ποιητών

στη «Φωνή της Ελλάδας»

«Ο ποιητής της εβδομάδας: Δημήτρης Αγγελής»

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, το ραδιόφωνο της ΕΡΤ που απευθύνεται στους Έλληνες όπου Γης, με όχημα τη διάδοση, τη στήριξη, και την προβολή της Ελληνικής Γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, έχει εντάξει στο πρόγραμμά της αφιερωματικά δίλεπτα ποίησης με τίτλο «Ο ποιητής της εβδομάδας».

Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σ’ έναν σύγχρονο ή κλασικό  Έλληνα ποιητή, ενώ δεν απουσιάζουν οι ποιητές της Διασποράς. Οι ίδιοι οι ποιητές, καθώς και αγαπημένοι ηθοποιοί επιμελούνται τις ραδιοφωνικές ερμηνείες. Παράλληλα, τα ποιήματα «ντύνονται» με πρωτότυπη μουσική, που συνθέτουν και παίζουν στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας οι μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΡΤ, καθώς και με μουσικά κομμάτια αγαπημένων δημιουργών.

Επτά ποιήματα κάθε εβδομάδα, ένα ελληνικό ποίημα κάθε ημέρα, ταξιδεύει μέσα από τις συχνότητες της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, στα πέρατα της Γης, όπου υπάρχουν ελληνικές φωνές.

Σημειώνεται, ότι σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, «Ο ποιητής της εβδομάδας» αποστέλλεται στις έδρες Νεοελληνικών Σπουδών, σε όλο τον κόσμο.

Η εβδομάδα από 27 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου 2020 είναι αφιερωμένη στον ποιητή Δημήτρη Αγγελή.

Μουσική επιμέλεια: Μαρία Ρεμπούτσικα.

Επιμέλεια ήχου: Ελευθερία Παπουτσάκη.

Ο Δημήτρης Αγγελής γεννήθηκε στην Αθήνα (1973). Σπούδασε θεολογία και είναι διδάκτωρ φιλοσοφίας. Ποιητής και δοκιμιογράφος, έχει εκδώσει επτά ποιητικές συλλογές, μελέτες και διηγήματα. Διηύθυνε το περιοδικό «Νέα Ευθύνη» (τευχ. 1-16), σήμερα το περιοδικό «Φρέαρ» (διάκριση επιτροπής κρατικών βραβείων 2014) και συνδιευθύνει (με τον Σταύρο Γιαγκάζογλου) την ετήσια έκδοση χριστιανικού διαλόγου και πολιτισμού «Ανθίβολα». Έχει τιμηθεί με το βραβείο Λάμπρου Πορφύρα της Ακαδημίας Αθηνών για το βιβλίο του «Επέτειος», με το βραβείο μετάφρασης του Ιδρύματος Corda (Νέα Υόρκη) για την ανθολόγηση και μετάφραση στα ελληνικά ποιημάτων του Χιλιανού David Rosenmann-Taub και με Κρατικό Βραβείο Ποίησης για τη συλλογή «Ένα ελάφι δακρύζει πάνω στο κρεβάτι μου». Στην Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάστηκαν το 2016 σε έκθεση με τίτλο «Φως-Ζωή» ποιήματά του μαζί με ζωγραφική του Αλέκου Κυραρίνη. Είναι πρόεδρος του Κύκλου Ποιητών κι έχει διευθύνει το 3ο και το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Είναι εκπαιδευτικός, γυμνασιάρχης στα εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη».

«Ο ποιητής της εβδομάδας» μεταδίδεται τις εξής ώρες Ελλάδας: 12:00, 16:00, 01:00 και 04:00.

Η Φωνή της Ελλάδας, Φωνή όλων των Ελλήνων

Συχνότητες  της  Φωνής  της Ελλάδας:

Βραχέα:

9420 ΚΗΖ για Ευρώπη & Β. Αμερική

11645 KHZ για Κεντρική & Νότια Αφρική

9935 KHZ για Ευρώπη & Κεντρική Αμερική

Ψηφιακά μέσα από την τηλεοπτική πλατφόρμα της ΕΡΤ, στην ένδειξη: Voice of Greece

Διαδικτυακά μέσα από το webradio της ιστοσελίδας της ΕΡΤ http://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/voiceofgreece.ert

Στοιχεία επικοινωνίας της Φωνής της Ελλάδας:

e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 6066815 –  210 6066816 –  210 6066238