Ο ποιητής Γιάννης Αντιόχου στη «Φωνή της Ελλάδας» 04-10.11.2019

Ο ποιητής Γιάννης Αντιόχου στη «Φωνή της Ελλάδας» 04-10.11.2019

Η φωνή των ποιητών

στη «Φωνή της Ελλάδας»

«Ο ποιητής της εβδομάδας: Γιάννης Αντιόχου»

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, το ραδιόφωνο της ΕΡΤ που απευθύνεται στους Έλληνες όπου Γης, με όχημα τη διάδοση, τη στήριξη, και την προβολή της Ελληνικής Γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, έχει εντάξει στο πρόγραμμά της αφιερωματικά δίλεπτα ποίησης με τίτλο «Ο ποιητής της εβδομάδας».

Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σ’ έναν σύγχρονο ή κλασικό  Έλληνα ποιητή, ενώ δεν απουσιάζουν οι ποιητές της Διασποράς. Οι ίδιοι οι ποιητές, καθώς και αγαπημένοι ηθοποιοί επιμελούνται τις ραδιοφωνικές ερμηνείες. Παράλληλα, τα ποιήματα «ντύνονται» με πρωτότυπη μουσική, που συνθέτουν και παίζουν στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας οι μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΡΤ, καθώς και με μουσικά κομμάτια αγαπημένων δημιουργών.

Επτά ποιήματα κάθε εβδομάδα, ένα ελληνικό ποίημα κάθε ημέρα, ταξιδεύει μέσα από τις συχνότητες της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, στα πέρατα της Γης, όπου υπάρχουν ελληνικές φωνές.

Σημειώνεται, ότι σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, «Ο ποιητής της εβδομάδας» αποστέλλεται στις έδρες Νεοελληνικών Σπουδών, σε όλο τον κόσμο.

Η εβδομάδα από 4/11/2019 έως 10/11/2019 είναι αφιερωμένη στον ποιητή Γιάννη Αντιόχου.

Μουσική επιμέλεια: Μαρία Ρεμπούτσικα.

Επιμέλεια ήχου: Ελευθερία Παπουτσάκη.

Ο Γιάννης Αντιόχου είναι ποιητής και μεταφραστής. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Μεγάλωσε και ζει στον Πειραιά. Είναι κάτοχος MBA και ΜSc της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με εξειδίκευση τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Εργάζεται ως ειδικός σύμβουλος στον τομέα διαπίστευσης και πιστοποίησης Νοσοκομείων.

Έχει εκδώσει τα εξής βιβλία ποίησης: «Αυτός, ο κάτω ουρανός» (2019), «Διάλυσις» (2017), «Εκπνοές» (2014), «Εισπνοές» (2009), «Curriculum Vitae» (2006), «Στη γλώσσα του» (2005), «Romeo and Juliet» (2004), «Ανήλικης νυκτός παρίστιον δέρμα» (2003).

Έχει μεταφράσει έργα των Τ.Σ Έλιοτ, Τεντ Χιουζ, Σίλβια Πλαθ, Αν Σέξτον, Χαρτ Κρέιν, Άννα Αχμάτοβα, Τζον Μπέριμαν και άλλων.

Συνεργάζεται ως αρθρογράφος και κριτικογράφος σε λογοτεχνικά περιοδικά έντυπα και ηλεκτρονικά όπως: «Χάρτης», «Αντί», «Index», «Δέλεαρ», «Ποίηση», «Δέκατα», «Ποιητική», «Poetix», «Μανδραγόρας», «Literature» και άλλα.

Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά και έχουν συμπεριληφθεί σε αμερικανικές και γαλλικές ποιητικές ανθολογίες.

Το έργο και η ποίησή του έχουν φιλοξενηθεί σε τηλεοπτικές εκπομπές της ΕΡΤ, όπως «Δίγαμμα», «Άξιον Εστί», «Ο Λόγος της Γραφής», καθώς και στο ραδιόφωνο.

«Ο ποιητής της εβδομάδας» μεταδίδεται τις εξής ώρες Ελλάδας: 12:00, 16:00, 01:00 και 04:00.

Η Φωνή της Ελλάδας, Φωνή όλων των Ελλήνων

Συχνότητες  της  Φωνής  της Ελλάδας:

Βραχέα:

9420 ΚΗΖ για Ευρώπη & Β. Αμερική

11645 KHZ για Κεντρική & Νότια Αφρική

9935 KHZ για Ευρώπη & Κεντρική Αμερική

Ψηφιακά μέσα από την τηλεοπτική πλατφόρμα της ΕΡΤ, στην ένδειξη: Voice of Greece

Διαδικτυακά μέσα από το webradio της ιστοσελίδας της ΕΡΤ http://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/voiceofgreece.ert

Στοιχεία επικοινωνίας της Φωνής της Ελλάδας:

e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 6066815 –  210 6066816 –  210 6066238