Ο ποιητής Σταμάτης Πολενάκης στη «Φωνή της Ελλάδας» 03-09.06.2019

Ο ποιητής Σταμάτης Πολενάκης στη «Φωνή της Ελλάδας» 03-09.06.2019

Η φωνή των ποιητών

στη «Φωνή της Ελλάδας»

«Ο ποιητής της εβδομάδας: Σταμάτης Πολενάκης»

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, το ραδιόφωνο της ΕΡΤ που απευθύνεται στους Έλληνες όπου Γης, με όχημα τη διάδοση, τη στήριξη, και την προβολή της Ελληνικής Γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, έχει εντάξει στο πρόγραμμά της αφιερωματικά δίλεπτα ποίησης με τίτλο «Ο ποιητής της εβδομάδας».

Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σ’ έναν σύγχρονο ή κλασικό  Έλληνα ποιητή, ενώ δεν απουσιάζουν οι ποιητές της Διασποράς. Οι ίδιοι οι ποιητές, καθώς και αγαπημένοι ηθοποιοί επιμελούνται τις ραδιοφωνικές ερμηνείες. Παράλληλα, τα ποιήματα «ντύνονται» με πρωτότυπη μουσική, που συνθέτουν και παίζουν στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας οι μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΡΤ, καθώς και με μουσικά κομμάτια αγαπημένων δημιουργών.

Επτά ποιήματα κάθε εβδομάδα, ένα ελληνικό ποίημα κάθε ημέρα, ταξιδεύει μέσα από τις συχνότητες της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, στα πέρατα της Γης, όπου υπάρχουν ελληνικές φωνές.

Σημειώνεται, ότι σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, «Ο ποιητής της εβδομάδας» στέλνεται στις έδρες Νεοελληνικών Σπουδών, σε όλο τον κόσμο.

Η εβδομάδα 3/6/2019 έως 9/6/2019 είναι αφιερωμένη στον ποιητή Σταμάτη Πολενάκη. Μουσική επιμέλεια από τη Μαρία Ρεμπούτσικα, ενώ τα ποιήματα διαβάζει στο στούντιο της «ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», ο ποιητής Σταμάτης Πολενάκης.

Ο Σταμάτης Πολενάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Αθήνα και παρακολούθησε μαθήματα Ισπανικής λογοτεχνίας και πολιτισμού, στο πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης. Έχει δημοσιεύσει έξι ποιητικές συλλογές. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά και καταλανικά. Ο θεατρικός του μονόλογος  «Το τελευταίο όνειρο της Έμιλι Ντίκινσον» μεταφράστηκε στα Ρουμανικά και παρουσιάστηκε στο πρόγραμμα της Ρουμανικής ραδιοφωνίας. Για την τελευταία του ποιητική συλλογή «Τα τριαντάφυλλα της Μερσέδες»  τιμήθηκε με το βραβείο ποίησης του περιοδικού Αναγνώστης, το 2016 και το 2017, (εξ` ημισείας) με το κρατικό βραβείο ποίησης.

«Ο ποιητής της εβδομάδας» μεταδίδεται τις εξής ώρες Ελλάδας: 12:00, 16:00, 01:00 και 04:00.

Η Φωνή της Ελλάδας, Φωνή όλων των Ελλήνων

Συχνότητες  της  Φωνής  της Ελλάδας:

Βραχέα:

9420 ΚΗΖ για Ευρώπη & Β. Αμερική

11645 KHZ για Κεντρική & Νότια Αφρική

9935 KHZ για Ευρώπη & Κεντρική Αμερική

Ψηφιακά μέσα από την τηλεοπτική πλατφόρμα της ΕΡΤ, στην ένδειξη: Voice of Greece

Διαδικτυακά μέσα από το webradio της ιστοσελίδας της ΕΡΤ http://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/voiceofgreece.ert

Στοιχεία επικοινωνίας της Φωνής της Ελλάδας:

e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 6066815 –  210 6066816 –  210 6066238