Ο ποιητής Σταύρος Σταμπόγλης στη «Φωνή της Ελλάδας» 11-17.02.2019

Ο ποιητής Σταύρος Σταμπόγλης στη «Φωνή της Ελλάδας» 11-17.02.2019

Η φωνή των ποιητών

στη «Φωνή της Ελλάδας»

«Ο ποιητής της εβδομάδας: Σταύρος Σταμπόγλης»

Η Φωνή της Ελλάδας, το Ραδιόφωνο της ΕΡΤ που απευθύνεται στους Έλληνες όπου Γης, με όχημα τη διάδοση, τη στήριξη, και την προβολή της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, εντάσσει στο πρόγραμμά της αφιερωματικά δίλεπτα ποίησης με τίτλο «Ο ποιητής της εβδομάδας».

Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σ’ έναν σύγχρονο ή κλασικό Έλληνα ποιητή, ενώ δεν απουσιάζουν οι ποιητές της Διασποράς. Οι ίδιοι οι ποιητές, καθώς και αγαπημένοι ηθοποιοί επιμελούνται τις ραδιοφωνικές ερμηνείες. Παράλληλα τα ποιήματα  «ντύνονται» με πρωτότυπη μουσική, που συνθέτουν και παίζουν στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας οι μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΡΤ, καθώς και με μουσικά κομμάτια αγαπημένων δημιουργών.

Επτά ποιήματα κάθε εβδομάδα, ένα ελληνικό ποίημα κάθε ημέρα, ταξιδεύει μέσα από τις συχνότητες της Φωνής της Ελλάδας, στα πέρατα της γης, όπου υπάρχουν ελληνικές φωνές.

Η εβδομάδα 11 έως 17 Φεβρουαρίου 2019, είναι αφιερωμένη στον ποιητή Σταύρο Σταμπόγλη.

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση και μουσική επιμέλεια από τη Μαρία Ρεμπούτσικα, ενώ τα ποιήματα διαβάζει ο ίδιος ο ποιητής.

Ο Σταύρος Σταμπόγλης γεννήθηκε το 1946 στην Αθήνα. Φοίτησε στο ΙΓ΄ Γυμνάσιο Αθηνών. Είναι πτυχιούχος της τεχνικής σχολής Δοξιάδη1966 και Αρχιτέκτων DESA 1977, (Ειδική Αρχιτεκτονική Σχολή Παρισιού). Είναι μέλος του συλλόγου αρχιτεκτόνων ΣΑΔΑΣ, και ομότιμο μέλος του ΤΕΕ. Δημοσίευσε ποίηση για πρώτη φορά το 2007 με το ψευδώνυμο Εμμανουήλ Αντζαράκις. Από το 2009 έχει εκδώσει 8 ποιητικές συλλογές: «Γη», «Έννοια εικόνας», «Τόπος Νωδ», «Απόδοση τοπίων», «Αποτυπώσεις», «Διαλεκτική βυθού», «Με την πλάτη στο παρόν», «Διηγήσεις πόλεων», καθώς και τις συλλογές διηγημάτων, «Ο δρόμος της τύχης» και «Εν ονόματι της Άνοιξης». Έχει δημοσιεύσει ποιήματα του και κριτικά σχόλια στα έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά Ρωγμές, Εμβόλιμον, Οροπέδιο, Μανδραγόρας, Κοράλλι, Στέπα, Intellectum, Poetix, και τα ψηφιακά Fraktal, Φρέαρ, Vakxikon. Συμμετέχει στη συντακτική επιτροπή του περιοδικού ΕΜΒΟΛΙΜΟΝ από το 2016. Είναι μέλος του «Κύκλου ποιητών» από το 2012.

«Ο ποιητής της εβδομάδας» μεταδίδεται τις εξής ώρες Ελλάδας: 12:00, 16:00, 01:00 και 04:00.

Η Φωνή της Ελλάδας, Φωνή όλων των Ελλήνων

Συχνότητες  της  Φωνής  της Ελλάδας:

Βραχέα:

9420 ΚΗΖ για Ευρώπη  & Β. Αμερική

11645 KHZ για Κεντρική & Νότια Αφρική

9935 KHZ για Ευρώπη Κεντρική Αμερική

Ψηφιακά μέσα από την τηλεοπτική πλατφόρμα της ΕΡΤ, στην ένδειξη: Voice of Greece

Διαδικτυακά μέσα από το webradio της ιστοσελίδας της ΕΡΤ http://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/voiceofgreece.ert

Στοιχεία επικοινωνίας της Φωνής της Ελλάδας:

e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

210 6066815 –  210 6066816 –  210 6066238