Ο ποιητής Θανάσης Χατζόπουλος στη «Φωνή της Ελλάδας» 09-15.12.2019

Ο ποιητής Θανάσης Χατζόπουλος στη «Φωνή της Ελλάδας» 09-15.12.2019

Η φωνή των ποιητών

στη «Φωνή της Ελλάδας»

«Ο ποιητής της εβδομάδας: Θανάσης Χατζόπουλος»

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, το ραδιόφωνο της ΕΡΤ που απευθύνεται στους Έλληνες όπου Γης, με όχημα τη διάδοση, τη στήριξη, και την προβολή της Ελληνικής Γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, έχει εντάξει στο πρόγραμμά της αφιερωματικά δίλεπτα ποίησης με τίτλο «Ο ποιητής της εβδομάδας».

Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σ’ έναν σύγχρονο ή κλασικό  Έλληνα ποιητή, ενώ δεν απουσιάζουν οι ποιητές της Διασποράς. Οι ίδιοι οι ποιητές, καθώς και αγαπημένοι ηθοποιοί επιμελούνται τις ραδιοφωνικές ερμηνείες. Παράλληλα, τα ποιήματα «ντύνονται» με πρωτότυπη μουσική, που συνθέτουν και παίζουν στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας οι μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΡΤ, καθώς και με μουσικά κομμάτια αγαπημένων δημιουργών.

Επτά ποιήματα κάθε εβδομάδα, ένα ελληνικό ποίημα κάθε ημέρα, ταξιδεύει μέσα από τις συχνότητες της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, στα πέρατα της Γης, όπου υπάρχουν ελληνικές φωνές.

Σημειώνεται, ότι σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, «Ο ποιητής της εβδομάδας» αποστέλλεται στις έδρες Νεοελληνικών Σπουδών, σε όλο τον κόσμο.

Η εβδομάδα 9/12/2019 έως 15/12//2019 είναι αφιερωμένη στον ποιητή Θανάση Χατζόπουλο.

Μουσική επιμέλεια: Μαρία Ρεμπούτσικα.

Επιμέλεια ήχου: Ελευθερία Παπουτσάκη.

Ο Θανάσης Χατζόπουλος είναι ποιητής και μεταφραστής, παιδοψυχίατρος και ψυχαναλυτής. Έχει γράψει δεκαέξι βιβλία ποίησης 1986-2016: «Ιδίοις σώμασι», «Το Άφωτο», «Από καταβολής δρόσου», «Ο εξ αίματος νεκρός» (γαλλική και ιταλική μετάφραση), «Στον ήλιο μοίρα», «Ρήματα για το ρόδο» (ισπανική μετάφραση, Εθνικό Βραβείο Μετάφρασης στην Ισπανία 2003), «Κανόνας», «Κελί» (η γαλλική μετάφραση τιμήθηκε με το Prix Max Jacob étranger 2013), «Αναγραμματισμοί στη σιωπή» (δοκίμιο ποιητικής), «Μιγαδικά και αμφιθαλή» (γαλλική μετάφραση), «No humans’ land–αναφορά», «Ψηφία για ψηφίδες», «Πέρασμα», «Μετόπη», «Πρόσωπο με τη γη», «Φιλί της ζωής». Τιμήθηκε με το Βραβείο Ποίησης της Ακαδημίας Αθηνών (ίδρυμα Πέτρου Χάρη, 2013) για το σύνολο του έργου του. Ονομάστηκε από τη Γαλλική Δημοκρατία Ιππότης στην τάξη Γραμμάτων και Τεχνών (2014). Έγραψε επίσης «Ένα μικρό κουτάκι ξύλινο» (παραμύθι, 2004) και «Οι λησμονημένοι» (δύο νουβέλες, 2014). Μετέφρασε Γάλλους συγγραφείς, ποιητές και στοχαστές, (δώδεκα βιβλία) και Άγγλους ψυχαναλυτές. Ποιήματα και κείμενά του μεταφράστηκαν σε δώδεκα γλώσσες.

«Ο ποιητής της εβδομάδας» μεταδίδεται τις εξής ώρες Ελλάδας: 12:00, 16:00, 01:00 και 04:00.

Η Φωνή της Ελλάδας, Φωνή όλων των Ελλήνων

Συχνότητες  της  Φωνής  της Ελλάδας:

Βραχέα:

9420 ΚΗΖ για Ευρώπη & Β. Αμερική

11645 KHZ για Κεντρική & Νότια Αφρική

9935 KHZ για Ευρώπη & Κεντρική Αμερική

Ψηφιακά μέσα από την τηλεοπτική πλατφόρμα της ΕΡΤ, στην ένδειξη: Voice of Greece

Διαδικτυακά μέσα από το webradio της ιστοσελίδας της ΕΡΤ http://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/voiceofgreece.ert

Στοιχεία επικοινωνίας της Φωνής της Ελλάδας:

e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 6066815 –  210 6066816 –  210 6066238