Ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ στο KOSMOS 30.06.2019

Ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ στο KOSMOS 30.06.2019

KOSMOS

«Διεθνείς Πτήσεις»

Τι μου είπε ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ για το «Yesterday»
Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, ώρα 14:00

Πώς θα ήταν ο κόσμος χωρίς τους Beatles; Την απάντηση δίνει η νέα, ήδη πολυσυζητημένη ταινία του Ντάνι Μπόιλ, που προβάλλεται αυτή την εβδομάδα και πήρε τον τίτλο της από ένα από τα ωραιότερα τραγούδια των Τζον Λένον και Πολ Μακ Κάρτνεϊ: «Yesterday».

Όμως, πόσο σημαντικό θεωρεί ο Μακ Κάρτνεϊ αυτό το τραγούδι; Ήταν μία από τις ερωτήσεις που του έκανε ο Φώτης Απέργης, ο οποίος συνάντησε τον Βρετανό τραγουδοποιό δύο φορές, πριν από χρόνια, στο Λονδίνο και στην Κολωνία.

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 και ώρα 14.00, στις «Διεθνείς Πτήσεις», οι ακροατές του KOSMOS έχουν την ευκαιρία ν’ ακούσουν στις ηχογραφήσεις αυτών των συναντήσεων, τον Μακ Κάρτνεϊ να μιλά για τον πατέρα του που αγαπούσε την τζαζ. Για τις πρώτες πρόβες των Beatles στην οικογενειακή εστία και για τη συγκατοίκησή του με τον Λένον σ’ ένα διαμέρισμα «όπου υπήρχε μόνο ένα στρώμα κι ένα πικάπ». Για την περίοδο που ο ίδιος ήταν μαλωμένος μαζί του, αλλά και για τις φορές εκείνες που παρ’ ολίγο το ιστορικό συγκρότημα να επανασυνδεθεί.

Ακόμα, ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ μιλά για τον Μπαχ και τον Στοκχάουζεν, για τον τίτλο του σερ, για την οικολογία, τη ζωγραφική και τα… Λατινικά και εξηγεί γιατί έπαψε να υπογράφει αυτόγραφα.

Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής: Φώτης Απέργης

Συντονιστείτε στο Kosmos 93,6 και 107

Info:

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, στις 14.00

Εκπομπή: «Διεθνείς Πτήσεις»

Τι μου είπε ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ για το «Yesterday»

Live Streaming: webradio.ert.gr/kosmos

Facebook: https://www.facebook.com/kosmos936