Ο Professor Skank από τον Άγιο Νικόλαο στο Kosmos Lab 14.11.2020

Ο Professor Skank από τον Άγιο Νικόλαο στο Kosmos Lab 14.11.2020

Ο Professor Skank από τον Άγιο Νικόλαο

στο Kosmos Lab

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 14 Νοεμβρίου, στις 24:00

Το σύγχρονο groove των πόλεων του κόσμου, κάθε Σάββατο ακριβώς τα μεσάνυχτα στο Kosmos 93,6 & 107. Μουσικοί, DJ, producers, beatmakers & remixers από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζουν ένα δίωρο mixset αποκλειστικά στο Kosmos.

Ένας από τους πιο ενεργούς και διεθνώς γνωστούς παραγωγούς reggae-dub της Ελλάδας με πλήθος κυκλοφοριών, remix και συνεργασιών με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της σκηνής σε Ελλάδα και εξωτερικό, o Professor Skank, φτιάχνει το δικό του mixset για το Kosmos Lab, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020, στις 24:00.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, πειραματίστηκε με το είδος, έφηβος ακόμα, με ένα 4κάναλο στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ακολούθησε μια περίοδος ωρίμασης στη Θεσσαλονίκη (και το πέρασμά του από τους Soul Fire) και μετά ήρθε το μεγάλο άλμα: Ο ίδιος ο Mad Professor έδειξε ενδιαφέρον γι’ αυτόν και του ζήτησε να συνεργαστούν σε διάφορα projects (τον αποκαλεί -και όχι άδικα- μέντορά του).

Το 2006 κυκλοφορεί το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ Industrial Democracy. Η σχέση με τον Mad Professor συνεχίζεται αδιάκοπα μέχρι σήμερα, με την προσθήκη, όμως, καινούργιων κορυφαίων συνεργασιών, όπως αυτή με τους Zion Train, με τον κορυφαίο Λονδρέζο MC Afrikan Simba, τους Love Grocer και δύο remix που του εμπιστεύτηκαν με τις φωνές των Max Romeo και Brinsley Ford των Aswad.

Με βάση το στούντιό του στην Κρήτη, παράγει αδιάκοπα για διεθνείς εταιρείες, εξάγοντας τη μουσική του σε Αγγλία, Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και είναι ο πρώτος Έλληνας παραγωγός, ο οποίος συμμετείχε στο Glastonbury Festival, το φημισμένο φεστιβάλ της Αγγλίας. Στις αρχές του 2014, κυκλοφόρησε το δεύτερο σόλο άλμπουμ του «Digital Revolution» και o Mad Professor δεν είναι απλά o μέντοράς του εδώ, αλλά ανοίγει το άλμπουμ με τη φωνή του.

Όταν ο ευρωπαϊκός Νότος συναντά τον πολιτισμό της Τζαμάικας και η κρητική παράδοση υποδέχεται τους ήχους του λόφου Wareika του Kingston, εκεί και θα βρούμε την «Ψηφιακή Επανάσταση» του Professor Skank.

*Το Kosmos Lab μεταδίδεται κάθε Σάββατο 24:00-02:00, σε επιμέλεια Κώστα Αλαγιάννη και Κωνσταντίνου Παντζόγλου. Συνέχεια με Keno (aka Renegades Of Jazz), Palov, El Buho, Little Louie Vega, DJ Dolores, Gilles Peterson κ.ά.

Η μουσική που ακούει ο Kosmos!