Ο Stereo Utopia από τη Νάντη της Γαλλίας στο «Kosmos Lab» |...

Ο Stereo Utopia από τη Νάντη της Γαλλίας στο «Kosmos Lab» | Σάββατο 20.11.2021

Ο Stereo Utopia από τη Νάντη της Γαλλίας

στο «Kosmos Lab»

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 20 Noεμβρίου 2021, στις 24:00

Το σύγχρονο groove των πόλεων του κόσμου, κάθε Σάββατο ακριβώς τα μεσάνυχτα, στο Kosmos 93,6 & 107. Μουσικοί, DJ, producers, beatmakers και remixers από την Ελλάδα και το εξωτερικό φτιάχνουν ένα δίωρο mixset αποκλειστικά για το Kosmos.

Ο Γάλλος beatmaker Spectateur, έχοντας ήδη στο ενεργητικό του επιτυχημένες κυκλοφορίες για το «The French Touch Connection» αλλά και την beatmaking κολεκτίβα «Tour de manège» καταφθάνει στην Αθήνα. Εκεί, οι άνθρωποι του αθηναϊκού label «Melting Records» του αναθέτουν τον ρόλο του μυστικού πράκτορα για λογαριασμό του πετυχημένου Youtube καναλιού «Beats & Culture», το οποίο προτείνει μια ποικιλία εκλεπτυσμένων hip hop, downbeat, jazz, swing, tropical beats, breaks και mashups ήχων.
Ο Spectateur αντλεί έμπνευση από την trip-hop σκηνή των 90’s. Ταυτοχρόνως, στη «Melting Records» φροντίζουν να τον τροφοδοτούν συνεχώς με τα απαραίτητα samples και τις αναγκαίες πληροφορίες για την πορεία της αποστολής.
Έτσι γεννιέται η νέα τους ταυτότητα ως «Stereo Utopia». Ο Spectateur και το crew της «Melting Records» ονομάζουν το άλμπουμ «La Terra Madre», δηλαδή η «Η Μητέρα Γη». Και όταν η βελόνα ακουμπήσει το μπλε βινύλιο και η ιστορία αρχίσει να ξεδιπλώνεται ηχητικά, καταλαβαίνουμε πως καμιά άλλη ονομασία δεν θα μπορούσε να το εξυπηρετήσει καλύτερα: Πολυπολιτισμικός, trip-hop ήχος γεμάτος αρώματα και ήχους από κάθε γωνιά του πλανήτη. Στο «La Terra Madre», την πρώτη κυκλοφορία των Stereo Utopia το 2021, αποκαλύπτεται ένα μέρος από τα καλά κρυμμένα μυστικά τους.

Το «Kosmos Lab» μεταδίδεται κάθε Σάββατο, 24:00-01:00, σε επιμέλεια Κώστα Αλαγιάννη. Συνέχεια με Phunk Sinatra, DJ Trujillo, Larry Gus, Gramophone Soul, DJ Dook, Billa Qause κ.ά.

Όλος ο Kosmos σ’ ένα ραδιόφωνο!