Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στο Δεύτερο Πρόγραμμα 02.06.2018

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στο Δεύτερο Πρόγραμμα 02.06.2018

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου

στο Δεύτερο Πρόγραμμα

«Με στόμα που γελά»

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, στις 14:00-16:00

radio-1021x576

Λίγο πριν από την έναρξη του συναυλιακού καλοκαιριού, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου κάνει μια στάση στην ΕΡΤ, στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και στην εκπομπή «Μεσημέρι στο Δεύτερο».

Το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 και ώρα 14:00, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου συζητεί για δύο ώρες με τη Δήμητρα Κόχιλα, με αφορμή το νέο του δίσκο «Με στόμα που γελά».

«Όσο πιο τοπικός είσαι τόσο πιο παγκόσμιος. Με την έννοια ότι τοπικός σημαίνει να είσαι αυθεντικός και η αυθεντικότητα γίνεται αντιληπτή, παντού στον κόσμο».

Μια συζήτηση για το πώς γράφτηκε ο δίσκος και τα τραγούδια του, για τις συναυλίες που έρχονται, τη συνεργασία του αλλά και τη φιλία του με τον Σωκράτη Μάλαμα, τον ιδιαίτερο λόγο του και τον υπερρεαλισμό των στίχων, το λαϊκό τραγούδι, για τα «Mαστόρικα», για την ποίηση, για το πώς συμπεριέλαβε και ερμήνευσε στον δίσκο το απόσπασμα από την «Καντάτα» του Τ. Λειβαδίτη, για την έμπνευση και τη στιγμή της γέννησης των τραγουδιών, καθώς και για το θάνατο ως το πιο αδιανόητο στοιχείο της ύπαρξής μας.

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου μιλάει ακόμη για τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας και την πορεία των πρώτων τραγουδιών, για τον Νίκο Παπάζογλου, τον Μάνο Λοΐζο, τον Μάνο Χατζιδάκι, το μέλλον της μουσικής δημιουργίας και τη σχέση του με τα μουσικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Συντονιστείτε στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 & 102,9!

Info:

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ώρα 14:00-16:00

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στο Δεύτερο Πρόγραμμα

«Με στόμα που γελά»

Live Streaming: webradio.ert.gr/deftero

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm