Οι Jazzanova από το Βερολίνο στο «Kosmos Lab» | Σάββατο 26.03.2022

Οι Jazzanova από το Βερολίνο στο «Kosmos Lab» | Σάββατο 26.03.2022

Οι Jazzanova από το Βερολίνο
στο «Kosmos Lab»
Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 26 Μαρτίου 2022, στις 24:00

Το σύγχρονο groove των πόλεων του κόσμου, κάθε Σάββατο ακριβώς τα μεσάνυχτα, στο Kosmos 93,6 & 107. Μουσικοί, DJ, producers, beatmakers και remixers από την Ελλάδα και το εξωτερικό φτιάχνουν ένα δίωρο mixset αποκλειστικά για το Kosmos.

Τα μέλη της κολεκτίβας Jazzanova συναντήθηκαν στη σκηνή των κλαμπ του Βερολίνου στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Για περισσότερα από είκοσι χρόνια η εκλεκτική αυτή κολεκτίβα κάνει παραγωγή, συνθέτει, διασκευάζει, κάνει remix και DJ sets, δημιουργώντας τον δικό της μουσικό κόσμο στα κλαμπ, στον αέρα του ραδιοφώνου, στο στούντιο, ζωντανά στη σκηνή, αλλά και μέσα από τη δισκογραφική τους ετικέτας: Sonar Kollektiv.

Ο ενεργός ρόλος των Jazzanova στην jazz-dance και downtempo σκηνή ξεκίνησε το 2002, με το άλμπουμ «In-Betwee», όπου κυριαρχούσε το programming και τα samples, ενώ το 2008 ηχογράφησαν το «Of All The Things» με πλήρη ορχήστρα, group και τον τραγουδιστή-τραγουδοποιό Soul. Ακολούθησε το πετυχημένο «The Funkhaus Studio Sessions» (2012), ηχογραφημένο με πλήρες συγκρότημα στα στούντιο του «Funkhaus Berlin Nalepastraße», ενώ κυκλοφόρησαν και συλλογές με Jazzanova remixes για σχήματα και καλλιτέχνες όπως οι: Lenny Kravitz, Common, Calexico, Masters At Work, Koop, United Future Organization κ.ά. Έχουν επίσης συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ στην Ευρώπη, όπως τα Melt!, Heineken Opener Flow, North Sea Jazz, Capetown Jazz, Java Jazz με πλήρες 9μελές συγκρότημα. Οι DJs της Jazzanova ήταν από τους πρώτους Βερολινέζους DJs με ζήτηση σε όλο τον κόσμο. Οι Jürgen von Knoblauch, Alex Barck και Claas Brieler διεύρυναν την απήχηση της κολεκτίβας όχι μόνο στις περιοδείες στα κλαμπ και στα φεστιβάλ, αλλά και στις εβδομαδιαίες ραδιοφωνικές τους εκπομπές στο Radio1 και στο Funkhaus Europa.

Το «Kosmos Lab» μεταδίδεται κάθε Σάββατο 24:00-01:00, σε επιμέλεια του Κώστα Αλαγιάννη. Συνέχεια με Jazzanova, Synapson, Vito Lalinga, DJ Marble, Osunlada κ.ά.

Όλος ο κόσμος σ’ ένα ραδιόφωνο!