Οι Polo & Pan από το Παρίσι στο «Kosmos Lab» | Σάββατο...

Οι Polo & Pan από το Παρίσι στο «Kosmos Lab» | Σάββατο 05.02.2022

 Οι Polo & Pan από το Παρίσι
στο «Kosmos Lab»

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022, στις 24:00

Το σύγχρονο groove των πόλεων του κόσμου, κάθε Σάββατο ακριβώς τα μεσάνυχτα, στο Kosmos 93,6 & 107. Μουσικοί, DJ, producers, beatmakers και remixers από την Ελλάδα και το εξωτερικό φτιάχνουν ένα δίωρο mixset αποκλειστικά για το Kosmos.

Το δίδυμο Polo & Pan, αποτελούμενο από τους DJs/παραγωγούς Paul Armand-Delille (Polo) και Alexandre Grynszpan (Pan), συνδέθηκε για πρώτη φορά στο κλαμπ «Le Baron» του Παρισιού, μέσα από ένα εκλεκτικό ηχητικό τοπίο που αντλούσε έμπνευση και υλικό από τους ρυθμούς της Λατινικής Αμερικής, τις παρτιτούρες των soundtrack της Disney έως και τις συνθέσεις του Μπαχ και του Ντεμπισί.
Ως «Polo & Pan» ξεκίνησαν το πρώτο μισό της δεκαετίας του 2010 και με δηλωμένες πλέον τις επιρροές τους, από τον Maurice Ravel έως τους πρωτοπόρους της electronica Giorgio Moroder και Air, δημιουργούν συνθέσεις όπου η pop κομψότητα και ευαισθησία συναντά τις σοφιστικέ μελωδίες. Οι δημιουργικές τους προσπάθειες και ο εκλεκτικός club ήχος βρήκαν ανταπόκριση στο κοινό και σήμερα απολαμβάνουν μία αφοσιωμένη βάση θαυμαστών και followers. Πίσω από την pop electronica των Polo & Pan ξεχωρίζει κανείς διακριτικές δόσεις world music: μελωδίες της Νότιας Αμερικής, παραδοσιακοί ήχοι των Ινδιάνων της Αμερικής, φυσικοί ήχοι ξύλινων οργάνων, τολμηρά μοτίβα κρουστών συνδυάζονται με τη διαχρονική ποπ κουλτούρα.
Η δισκογραφία τους περιλαμβάνει επτά EP, αρκετά ψηφιακά single και remixes και δύο ολοκληρωμένα άλμπουμ, το «Caravelle» (2017) με τη μεγάλη τους επιτυχία «Canopée» και το πρόσφατο «Cyclorama» του 2021.
Για το 2022, οι Polo & Pan έχουν προγραμματίσει παγκόσμια περιοδεία με πάνω από 50 εμφανίσεις σε Καναδά, ΗΠΑ και Ευρώπη, με συμμετοχές σε μεγάλα φεστιβάλ όπως το Sonar στη Βαρκελώνη και το Melt Festival στη Γερμανία, καθώς και δύο βραδιές στο θρυλικό «L’Olympia» του Παρισιού.

Links
http://www.poloandpanmusic.com/
https://soundcloud.com/polo-pan

Το «Kosmos Lab» μεταδίδεται κάθε Σάββατο 24:00-01:00, σε επιμέλεια του Κώστα Αλαγιάννη. Συνέχεια με VagZ, Smokey Joe & The Kid, DJ Farrapo κ.ά.

Όλος ο κόσμος σ’ ένα ραδιόφωνο!