Οι Smoove and Turell από το Νιουκάστλ στο Kosmos Lab 21.11.2020

Οι Smoove and Turell από το Νιουκάστλ στο Kosmos Lab 21.11.2020

Οι Smoove and Turell από το Νιουκάστλ

στο Kosmos Lab

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 21 Νοεμβρίου, στις 24:00

Το σύγχρονο groove των πόλεων του κόσμου, κάθε Σάββατο ακριβώς τα μεσάνυχτα, στο Kosmos 93,6 & 107. Μουσικοί, DJ, producers, beatmakers & remixers από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν ένα δίωρο mixset αποκλειστικά στο Kosmos.

Η πορεία των Smoove & Turrell ξεκίνησε στη βορειοανατολική Αγγλία, λίγο μετά το 2000, από μια ομάδα παιδιών της εργατικής τάξης του Νιουκάστλ που μοιράστηκαν την κοινή αγάπη τους για τη soul. Ο DJ Smoove και ο κιμπορντίστας Mike Porter γνωρίστηκαν και αμέσως κατάφεραν να υπογράψουν το project τους στην ετικέτα της Acid Jazz. Σε γειτονικό γκαράζ άκουσαν να παίζει με το συγκρότημά του ο John Turrell, ένας ξυλουργός που ταυτόχρονα δίδασκε μουσική σε τοπικό κολέγιο. Έγιναν αμέσως τρίο, και ξεκίνησαν τις εμφανίσεις στα μπαρ του Νιουκάστλ, ενώ προοδευτικά προσκάλεσαν στο σχήμα και άλλους μουσικούς. Ηχογράφησαν και το πρώτο τους υλικό σε παραγωγή του Smoove.

Το πρώτο επίσημο άλμπουμ, το Antique Soul, ήρθε το 2009 και έγινε Record of The Week στο BBC Radio 2, ενώ μπήκε και στις λίστες των προτιμήσεων του BBC Radio 6 (Gilles Peterson, Graig Charles, Chris Evans και Graham Norton και άλλοι σημαντικοί παραγωγοί ραδιοφώνου έδωσαν δημοσιότητα στο υλικό τους). Μετά το 2011, οι Smoove and Turrell έγιναν γνωστοί και στις ΗΠΑ. Κάποια singles των Smoove and Turrell έχουν χρησιμοποιηθεί σε διαφημιστικές καμπάνιες, ταινίες μεγάλου μήκους και τηλεοπτικά σόου. Η δισκογραφία τους περιλαμβάνει πολλά singles, remixes και έξι ολοκληρωμένα άλμπουμ.

*Το Kosmos Lab μεταδίδεται κάθε Σάββατο 24:00-02:00, σε επιμέλεια Κώστα Αλαγιάννη και Κωνσταντίνου Παντζόγλου. Συνέχεια με Keno (aka Renegades Of Jazz), Palov, El Buho, Little Louie Vega, DJ Dolores, Gilles Peterson, DJ Inko κ.ά.

Η μουσική που ακούει ο Kosmos!