Οι Synapson από το Παρίσι αποκλειστικά στο «Kosmos Lab» | Σάββατο 14.05.2022

Οι Synapson από το Παρίσι αποκλειστικά στο «Kosmos Lab» | Σάββατο 14.05.2022

Οι Synapson από το Παρίσι
αποκλειστικά 
στο «Kosmos Lab»

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 14 Μαΐου 2022, στις 24:00

Το σύγχρονο groove των πόλεων του κόσμου, κάθε Σάββατο ακριβώς τα μεσάνυχτα, στο Kosmos 93,6 & 107. Μουσικοί, DJ, producers, beatmakers και remixers από την Ελλάδα και το εξωτερικό φτιάχνουν ένα mixset αποκλειστικά για το Kosmos.

Το «Kosmos Lab» συνεχίζει την αποκλειστική συνεργασία με τους Synapson για μια σειρά από mixtapes που το σχήμα αποκαλεί «The Global Boom Clap» και περιλαμβάνουν ανακαλύψεις των Synapson από τις πιο φρέσκιες κυκλοφορίες στην παγκόσμια μουσική σκηνή.
Το mixtape μεταδίδεται μία φορά τον μήνα από επιλεγμένους διεθνείς ραδιοφωνικούς σταθμούς και στην Ελλάδα αποκλειστικά από το Kosmos!
Μετά την κυκλοφορία του πρόσφατου άλμπουμ «Global Musique vol.1», το διάσημο ντουέτο των Γάλλων DJ και παραγωγών Alex & Paul, οι Synapson (Alexandre Chiere πλήκτρα, σαξόφωνο, beat-making και φωνητικά και Paul Cucuron ντραμς, scratch, παραγωγή και μίξη), αγκαλιάζουν ακόμη πιο θερμά τις μουσικές τού κόσμου, προσθέτοντας ρυθμικούς electro, nu disco, afrotronic και house-funk παλμούς. Οι συνεργασίες τους με τις «φωνές του κόσμου» περιλαμβάνουν ονόματα, όπως η Oumou Sangaré από το Μάλι με την υπέροχη φωνή, η γεννημένη στην Αγκόλα και μεγαλωμένη στην Πορτογαλία Pongo, η Γαλλίδα Anna Kova, ο Λονδρέζος L. Marshall, ο αείμνηστος Victor Démé από την Μπουρκίνα Φάσο, η Βραζιλιάνα Flavia Coelho, ο Σενεγαλέζος Lass, η Αϊτινής καταγωγής Καναδέζα Dominique Fils-Aimé κ.ά.
To 2013, οι Synapson προσέγγισαν ηχητικά για πρώτη φορά το τραγούδι «Mona ki ngi xica» του Bonga, της μεγάλης φωνής της Αγκόλας και σε συνεργασία μαζί του το αναγέννησαν, το έφεραν από το 1973 στο σήμερα και το έκαναν να ξεπεράσει τις 30 εκατ. προβολές στο YouTube. Πριν από μερικές ημέρες, οι Synapson κυκλοφόρησαν ένα νέο mix του ίδιου τραγουδιού, φιλοδοξώντας να το συστήσουν σε ένα ακόμη πιο ευρύ κοινό.

Το «Kosmos Lab» μεταδίδεται κάθε Σάββατο 24:00-01:00, σε επιμέλεια του Κώστα Αλαγιάννη. Συνέχεια με Nacho Sotomayor, Dub Pistols κ.ά.

Όλος ο κόσμος σ’ ένα ραδιόφωνο!