Οι The Bongo Hop από τη Λιόν στο «Kosmos Lab» | Σάββατο...

Οι The Bongo Hop από τη Λιόν στο «Kosmos Lab» | Σάββατο 27.03.2021

 Οι The Bongo Hop από τη Λιόν 

στο «Kosmos Lab»

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 27 Μαρτίου 2021, στις 24:00

Οι The Bongo Hop από τη Λιόν είναι καλεσμένοι του «Kosmos Lab», το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021, στις 24:00.

Πρόκειται για ένα project που δημιούργησε ο Γάλλος τρομπετίστας Etienne Sevet, και το οποίο είναι επικεντρωμένο στην Αφρο-Καραϊβική μουσική κουλτούρα.

Ο Etienne Sevet, όντας παγκόσμιος ταξιδιώτης, ανακάλυψε το 2003 στην Κολομβία τη Nidia Gongora (φωνή των Ondatropica και του Quantic), κινηματογραφώντας την τότε άγνωστη τραγουδίστρια ενός folk μουσικού συνόλου ονόματι Socavon.

Οι καλλιτεχνικές επαφές και οι φιλίες εκείνης της περιόδου απέφεραν το πρώτο άλμπουμ των The Bongo Hop, «Satingarona Part 1» (2016), με τις συμμετοχές του rapper Maikcel (μέλος των Zalama), της Ν. Gongora και του διάσημου παραγωγού Patchwork (Voilaaa, The Dynamics, Mr President, Taggy Matcher, Uptown Funk Empire). Η υποδοχή του «Satingarona Pt 1» ήταν ενθουσιώδης και η αποδοχή του εξαιρετική. Το «Satingarona Pt 1» αναγνωρίστηκε ως ένα αξιοπρόσεκτο μείγμα ειδών με χορευτική διάθεση, με αποτέλεσμα το «Satingarona Pt 2» (2019) να ακολουθήσει με αντίστοιχη επιτυχία.

Ο Etienne Sevet, ως dj παρουσίασε τις μουσικές του ανησυχίες (afrobeat, jazz, West African-Colombian-West Indian roots) στα club του Κάλι της Κολομβίας, όπου και έζησε για μια μακρά περίοδο. Σκοπός του να χτιστούν μουσικές γέφυρες, να εξωτερικευθούν συναισθήματα και να… λιώσουν παπούτσια σε χορευτικές βραδιές.

Οι ζωντανές εμφανίσεις του πλήρους σχήματος The Bongo Hop, κυριαρχείται από μια τροπική «καταιγίδα» με afro grooves και χάλκινα, συνδυασμένα με electronica και αιθέρια φωνητικά.

Ένα δείγμα από τα dj set τoυ Etienne Sevet θα ακούσουμε αυτό το Σάββατο στο «Kosmos Lab».

Το «Kosmos Lab» μεταδίδεται κάθε Σάββατο 24:00-02:00, σε επιμέλεια Κώστα Αλαγιάννη και Κωνσταντίνου Παντζόγλου. 

Η μουσική που ακούει ο Kosmos!