ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΑΦΥΛΑΧΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ «Έγκλημα και τιμωρία στο ρεμπέτικο» (Β’ μέρος) ...

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΑΦΥΛΑΧΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ «Έγκλημα και τιμωρία στο ρεμπέτικο» (Β’ μέρος) 23.01.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΦΥΛΑΧΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ
Έγκλημα και τιμωρία στο ρεμπέτικο – Β’ μέρος
«Ποιος είναι τέλος πάντων αυτός ο Ροκαμβόλ;»

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021, ώρα 12:00-13:00

Οι εκπομπές της Ελληνικής Ραδιοφωνίας «Αφύλαχτη διάβαση» και «Λαϊκοί δρόμοι»,συναντούν τον Δημήτρη Μυστακίδη και παρουσιάζουν το β΄ μέρος του ραδιοφωνικού ντοκιμαντέρ για το έγκλημα και την τιμωρία στο ρεμπέτικο, που θα μεταδοθεί από το Πρώτο Πρόγραμμα το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, 12:00-13:00, και σε επανάληψη από τη Φωνή της Ελλάδας, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, 13:00-14:00.

Στις αρχές Νοεμβρίου του 1929 στην ειδησεογραφία των ελληνικών εφημερίδων κυριαρχούσαν δύο θέματα: η σύλληψη της συμμορίας των αδελφών Κούλας και Ανδρέα Χριστοφιλέα, η ελληνική εκδοχή των Μπόνι και Κλάιντ, και η μεγάλη κρίση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Σ’ αυτό το ραδιοφωνικό επεισόδιο, ο Πίκινος και ο Σακαφλιάς «συναντούν» τον διαβόητο «Ροκαμβόλ» και η Φούλα από του Χαροκόπου την Κούλα με το κόκκινο καπέλο από τους Αμπελόκηπους.

Απίστευτες ιστορίες στην καρδιά του Μεσοπολέμου, έτσι όπως αποτυπώνονται στην αστική λαϊκή μουσική και αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους ρεμπέτες. Έτσι ο ήρωας αστυνομικών μυθιστορημάτων περιπέτειας του Γάλλου Ponson du Terrail (μέσα από το αρχείο της δημόσιας γαλλικής ραδιοφωνίας) «συναντά» τον Σπύρο Περιστέρη και ο Κώστας Ρούκουνας τον Αμερικανό ράπερ Jay z.

Έρευνα-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης και Έλενα Φαληρέα

Πρώτο Πρόγραμμα: 91.6 και 105.8

Info

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021, ώρα 12:00- 13:00

Εκπομπές: «Αφύλαχτη διάβαση» -«Λαϊκοί δρόμοι»

«Έγκλημα και τιμωρία στο ρεμπέτικο» – Β’ μέρος

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

Τις εκπομπές της «Αφύλαχτης διάβασης» μπορείτε να τις ακούτε -μετά την πρώτη ραδιοφωνική τους μετάδοση- και στο web radio της ΕΡΤ: http://webradio.ert.gr/category/proto-programma/afylachti-diavasi