ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΑΦΥΛΑΧΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ «Η Κυρά της Κινάρου» 17.10.2020

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΑΦΥΛΑΧΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ «Η Κυρά της Κινάρου» 17.10.2020

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΦΥΛΑΧΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ
«Η Κυρά της Κινάρου»
Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020ώρα 12:00-13:00

Η μοναδική κάτοικος της Κινάρου, η 75χρονη σήμερα Ειρήνη Κατσοτούρχη, ξετυλίγει στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Θωμά Σίδερη την ιστορία της ζωής της. Μια ζωή που είναι άμεσα και απόλυτα ταυτισμένη με το νησί που επέλεξε να ζει από την παιδική της ηλικία, ακόμη και όταν υποχρεώθηκε να μεταναστεύσει στη μακρινή Αυστραλία με τον σύζυγό της Μικέ στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Ένα ανεπίδοτο γράμμα στη γιαγιά της Άννα, θα σταθεί η αφορμή για μία συναρπαστική αφήγηση της «Κυράς της Κινάρου».

Το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ της «Αφύλαχτης διάβασης» θα μεταδοθεί ζωντανά από το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020, στις 12:00 και σε επανάληψη από τη Φωνή της Ελλάδας την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, στις 13:00.

Η Ειρήνη Κατσοτούρχη γεννήθηκε στο μεταίχμιο δύο κόσμων, του προπολεμικού, η αυλαία του οποίου έπεσε με τον πιο άδοξο και οδυνηρό τρόπο και του μεταπολεμικού, κατακερματισμένου θρυμματισμένου, που σημαδεύτηκε από έντονες και μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμών. Η κυρά της Κινάρου θα ανακαλύψει το αληθινό νόημα της ζωής στα σχεδόν τεσσεράμισι χιλιάδες στρέμματα μίας άγονης νησίδας της Δωδεκανήσου και θα μείνει εκεί, φρουρός του Αιγαίου, για όλη τη ζωή της. Και ακριβώς αυτή την αλήθεια της, καταθέτει με απλότητα και ειλικρίνεια στους ακροατές της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Έρευνα-κείμενα-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης.

Συντονιστείτε! Πρώτο Πρόγραμμα: 91.6 και 105.8!

Info

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020, ώρα 12:00-13:00

Εκπομπή: «Αφύλαχτη Διάβαση»

«Η Κυρά της Κινάρου»

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

Τις εκπομπές της «Αφύλαχτης Διάβασης» μπορείτε να τις ακούτε -μετά την πρώτη ραδιοφωνική τους μετάδοση- και στο web radio της ΕΡΤ: http://webradio.ert.gr/category/proto-programma/afylachti-diavasi