Πρώτο Πρόγραμμα – Αφύλαχτη Διάβαση: «Ilmik: Η θηλιά» 15.07.2017

Πρώτο Πρόγραμμα – Αφύλαχτη Διάβαση: «Ilmik: Η θηλιά» 15.07.2017

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Αφύλαχτη Διάβαση»

«Ilmik: Η θηλιά»

Εκπομπή-ντοκουμέντο για τα ανθρώπινα δικαιώματα

και τις ελευθερίες λόγου και Τύπου στην Τουρκία

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017, ώρα 11:00-13:00

Πινάρ Τουρέντς, Θωμάς Σίδερης
Πινάρ Τουρέντς, Θωμάς Σίδερης

Έναν χρόνο ακριβώς μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου στην Τουρκία, η εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος «Αφύλαχτη Διάβαση», το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 και ώρα 11:00, μεταδίδει ένα δίωρο αφιέρωμα για όλα εκείνα τα γεγονότα που σημάδεψαν τη γειτονική χώρα τους τελευταίους δώδεκα μήνες, αλλά και τις τελευταίες δεκαετίες.

«Ιλμέκ» στα ελληνικά σημαίνει «θηλιά». Είναι η «θηλιά» στο δημοκρατικό πολίτευμα, στον Τύπο, στις ατομικές και κοινωνικές ελευθερίες. Η εκπομπή εστιάζει σε ζητήματα παραβίασης θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, αλλά και της συστηματικής καταπάτησης των ελευθεριών του Τύπου.

Ένα αποκαλυπτικό ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για την Τουρκία, πριν και μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Στην εκπομπή μιλούν Τούρκοι δημοσιογράφοι και βουλευτές. Μεταξύ άλλων, ακούγονται οι μαρτυρίες των δημοσιογράφων Αρζού Γιλντίζ (εφημερίδα «Ταράφ»), Φουάτ Καραϊζεμπέκ (τηλεοπτικό δίκτυο Σαμανιολού) και Ναζλί Ιλιτζάκ (εφημερίδα «Οζκιούρ Ντουσουντζέ»). Μιλούν ακόμη, η πρόεδρος του Τουρκικού Συμβουλίου Τύπου, Πινάρ Τουρέντς, καθώς και ο γενικός γραμματέας Ζεϊνέλ Λούλε.

Επιπλέον, ακούγεται ηχογραφημένη συνέντευξη του φυλακισμένου ηγέτη του φιλοκουρδικού κόμματος (HDP) Σελαατίν Ντεμιρτάς στον Θωμά Σίδερη. Επίσης, μιλούν ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μουσταφά Σεντζίν Τανρίκουλου και ο βουλευτής του HDP Γκάρο Παϊλάν.

Έρευνα-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017, ώρα 11:00-13:00

Εκπομπή: «Αφύλαχτη Διάβαση»

«Ilmik: Η θηλιά» – Ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερία του λόγου στην Τουρκία

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert